A kék halál után a fekete szedi áldozatait a Windows 7-ben

2009. december 2. 16:02

Egyre több felhasználó ül értetlenül a Windows 7-et futtató számítógép monitorja előtt, amely bejelentkezés után teljesen fekete maradt. A Microsoft beismerte, van ilyen hiba az új operációs rendszerben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A redmondi szoftvercég ugyanakkor tagadta, hogy a múlt hónapban kiadott biztonsági frissítés okozn a "fekete halált". A Prevx szoftvercég korábbi felvetése szerint ugyanis ez okozta a bajt, mely a jövőben milliók számítógépére lehet hatással. Egyúttal kiadott egy javítást, mellyel elkerülhető a hiba. Később módosítottak a véleményükön, miszerint egy rosszindulatú szoftver volt a bűnös.

A kék halál elnevezés arra a jelenségre utal, amikor az operációs rendszer visszavonhatatlanul összeomlik, csak egy kék képernyőt hagyva maga után egy hibaüzenettel. A jelenség leggyakrabban a Windows 95/98, illetve a Windows NT operációs rendszerek alatt fordult elő, jellemzően a rossz illesztőprogramoknak köszönhetően, melyek nem kommunikáltak rendesen a Windows-zal. A legemlékezetesebb kék halál a Windows 98 produkálta a Comdex-vásáron, ahol Bill Gates mutatta be a terméket 1998 áprilisában. Segítője, Chris Capossela egy plug and play scannert próbált meg a laptophoz csatlakoztatni, amikor az magatehetetlenül összeomlott, a nézőközönség óriási derültségére. A jelenet hatalmas nyíltszíni tapsot kapott.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20