23 °C Budapest

Címke: windows frissítés (22 cikk)

Pénzcentrum | 2020. május 7. 16:36

Ez nem tréfa: milliós károkat okozhatnak az irodisták, ha visszatérnek a home office-ból

A kijárási korlátozások enyhítésével rengeteg vállalkozás kapott újra esélyt a normál üzletmenetének visszaállítására. A dolgozók visszatérésének azonban több kockázata is van, melynek kezeléséhez egymástól merőben eltérően állnak hozzá a vezetők. Az általános minta az, hogy amíg az egészségügyi kockázatok csökkentésére szigorú szabályokat vezetnek be, addig a milliós károkkal fenyegető informatikai biztonsági rések betömése kevésbé van szem előtt, nem is gondolnak rá. Ez a veszély szinte minden magyar kis- és középvállalkozást, sőt a nagyvállalatokat is érinti, mert az értékes céges adatokhoz nem megfelelő IT menedzselés esetén sokkal könnyebben férhetnek hozzá a kiberbűnözők. Főleg egy olyan munkarendben, amikor a laptopok és velük együtt az adatok, e-mail fiókok, jelszavak a munkavállalókkal együtt akár napi szinten ingáznak - figyelmeztet iparági tapasztalatai alapján a szakértő.

Orosz Márton | 2012. július 18. 05:23

Hűtőmágnessel vásárolunk: ez jön a bankkártya után

A Pénzcentrum.hu olvasói az elmúlt hetekben több alkalommal is találkozhattak a mobilfizetési technológiát, mobiltelefonos vásárlást bemutató cikkekkel. A téma szakértői egyöntetűen úgy látják, hogy komoly kitörés előtt állnak ezek a rendszerek Magyarországon, az elmúlt hónapok jelentős eredményeket hoztak, az előttünk álló időszak pedig új kapukat nyithat felhasználók és fejlesztők számára egyaránt. Az érdeklődést jól mutatja, hogy már több mint 25 ezren töltötték le a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazást, amit egy konzorcium - a MasterCard, az FHB Bank, a Magyar Telekom, a Telenor, valamint a Cellum - hozott létre. A technológia fejlődéséről, a lehetséges irányokról és az ősszel érkező új verzióról ezúttal Inotay Balázst, a Cellum, Magyarország vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportjának stratégiai igazgatóját kérdeztük.

Pénzcentrum | 2012. július 3. 19:24

Pénztárcabarát árral tarolhat a Windows 8

Úgy tűnik, a Microsoft szemet vetett az Apple hatékony módszereire, és a Windows 8 bevezetésével minden eddigi rekorot meg szeretne dönteni. A redmondi szoftvercég bejelentette, hogy a Windows 8 Pro frissítőcsomagja 2013 január 31-ig csupán 39,99 dollárba kerül majd, amennyiben a fájlokat az internetről töltjük le. Ha fizikai adathordozón szeretnénk megszerezni a telepítőt, akkor 69,99 dollárt kell kifizetnünk érte -írja az Index.

Pénzcentrum | 2011. január 13. 13:32

Rémálommá válhat az adóbevallás, ha ...

Közeledik a személyi jövedelemadóról, a járulékokról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, az egészségügyi hozzájárulásról a 2010. évre vonatkozó bevallás benyújtásának határideje.

Pénzcentrum | 2010. november 18. 13:32

Okostelefonon is bankolhatsz! Itt az Erste Iphone alkalmazása

Erste Group néven vezet be új, okostelefonokhoz kifejlesztett alkalmazást a nemzetközi Erste Csoport. A tíz nyelven elérhető új alkalmazás igazodik a felhasználók eszközhasználati szokásaihoz és használata maximális biztonságot nyújt, ráadásul a magyar vállalati felhasználók az alkalmazásba integrált Vállalati MobilBank szolgáltatással számlájukhoz is hozzáférhetnek. Az alkalmazás az App Storban már elérhető, év végére pedig elkészül az Windows-os és az Android-os verzió is.

Pénzcentrum | 2010. március 25. 14:32

Windows: baj lesz, ha nem váltasz!

Újabb néhány Windows operációs rendszer támogatása szűnik meg a közeljövőben. A Microsoft természetesen a legújabb Windows 7-es rendszer beszerzését javasolja.

Pénzcentrum | 2010. február 26. 14:02

APEH: fontos infók bevallóknak - Szoftververziókra kell ügyelni

Ellenőrizniük, szükség estén pedig frissíteniük kell majd a személyi számítógépek operációs rendszereit azoknak, akik az általános nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK) használják, mert egyes gépeken nem lehet majd futtatni a program új verzióját július 1-jétől.

Pénzcentrum | 2009. december 2. 16:02

A kék halál után a fekete szedi áldozatait a Windows 7-ben

Egyre több felhasználó ül értetlenül a Windows 7-et futtató számítógép monitorja előtt, amely bejelentkezés után teljesen fekete maradt. A Microsoft beismerte, van ilyen hiba az új operációs rendszerben.

Pénzcentrum | 2009. január 20. 14:00

Hulljon a férgese: eddig kilencmillió áldozat!

Ez már nem vicc: a Conficker-vírus által megfertőzött Windows-alapú személyi számítógépek száma alig négy nap alatt megháromszorozódott és mostanra elérte a kilencmilliót.

Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM