Dolgozz külföldön! - Ha nem megy fehéren, megyünk feketén...

Pénzcentrum
2006. február 9. 08:45

Mégis került rövid ajánlás az Európai Bizottság által a kelet-európai munkavállalók korlátozásáról szerdán elfogadott jelentés végére. A dokumentum szerint a bővítés nem okozott kedvezőtlen változásokat a munkaerőpiacon, így megfontolandó, hogy indokolt-e még a korlátozások fenntartása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mégis került rövid ajánlás az Európai Bizottság által a kelet-európai munkavállalók korlátozásáról szerdán elfogadott jelentés végére. A dokumentum szerint a bővítés nem okozott kedvezőtlen változásokat a munkaerőpiacon, így megfontolandó, hogy indokolt-e még a korlátozások fenntartása – írja a Világgazdaság.

A piacokon minden tekintetben kedvező trendek rajzolódnak ki: a foglalkoztatás nőtt, csökkent a munkanélküliség, a GDP-növekedés gyorsult. A tapasztalatok szerint ahol kitartottak a munkavállalás korlátozása mellett, ott aggasztóan nőtt a feketemunka, illetve az álvállalkozások aránya.

Érdemes azonban kiemelni, hogy a bővítéskor hangoztatott félelmek ellenére semmilyen zavar nem mutatkozott a munkaerőpiacokon, így talán indokolt lenne a vezetők által vállalt, mihamarabbi liberalizáció irányába elmozdulni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?