7 °C Budapest

Rózsadombi panorámára vágyik Wáberer: mozgolódik a milliárdos vállalkozó

2016. november 15. 16:04

A milliárdos magyar üzletember, Wáberer György nevéhez köthető Rózsadomb Panoráma Kft. szeptember elején írt ki tervpályázatot az egykori SZOT szálló rendezésére, és már ki is választották a legjobb pályamunkákat - értesült a Pénzcentrum. A tervdokumentációból arra lehet következtetni, hogy Wáberert annak ellenére is érdekli a beruházás, hogy úgy tűnik, a II. kerületi vezetés továbbra is ragaszkodik a betontorzóhoz.

Lassan egy éve cikkezik arról a sajtó, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere, azaz Wáberer György venné meg az egykori SZOT szállót - már amennyiben a II. kerületi önkormányzat is partner ebben.

Vételi szándékát a milliárdos üzletember is elismerte tavaly júliusban - bár sajtóhírek szerint sokallta a 20 millió eurós vételárat. A Napi.hu érdeklődésére Wáberer akkor azt is elárulta, hogy a 9-10 milliárd forintos fejlesztést saját ingatlanos cégével hajtaná végre. Piaci pletykák pedig arról szóltak, hogy Wáberer megszabadulna a betontorzótól, és az értékes területen Zoboki Gábor tervei alapján húzna fel 4 új lakóingatlant.

A hányattatott sorsú ingatlan sorsáról azonban ennél közelebbit akkor sem tudtunk meg: azt ugyan a tulajdonos CIB Bank is elismerte, hogy Wáberer bejelentkezett az ingatlanért, de azt is hozzátették, hogy nem ő volt az egyetlen érdeklődő.

A CIB Csoport több érdeklődővel tárgyal a rózsadombi volt SZOT üdülő kapcsán, de egyik féllel sem kötött még semmilyen megállapodást - közölte a bank. Hozzátették: a cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen

- nyilatkozta tavaly a CIB Bank, mint tulajdonos.

A túlzottan is óvatos kommunikáción persze nincs mit csodálkozni, hiszen a hosszadalmas pereskedések és egyéb huzavona után lassan másfél évtizede futnak újra és újra zátonyra az értékesítési kísérletek.

Wáberer mozgolódik; a bontásnak lőttek?

Most azonban úgy tűnik, újabb izgalmas részlettel egészült ki a történet: Wáberer frissen bejegyzett cége ugyanis tervpályázatot írt ki szeptember elején a terület rendezésére, sőt, már le is zárták, és ki is választották a legjobb pályamunkákat. A LAB5 architects díjazott tervpályázatáról például a mai napon jelent meg összefoglaló az Építészfórumon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Wáberer cége, a 300 millió forint tőkével, 2016 februárjában bejegyzett RÓZSADOMB PANORÁMA Kft.szeptember 7-én hirdetett meghívásos tervpályázatot. A pályázati dokumentációból pedig többek között kiderült, hogy a célok között szerepel:

  • homlokzati megjelenés kialakítása anyaghasználat, felületek, színvilág bemutatásával, az átadott épület tömegének minimális megváltoztatásával (lásd kötöttségek), az épület legfelső szintjének, mint az ötödik homlokzatnak kialakítására javaslat
  • egymás melletti lakások panorámás teraszai között az intimitás biztosítása építészeti elemekkel (a lakások alaprajzilag a teraszok felé mindig nappali és háló valamint étkező-konyha funkcióval kapcsolódnak)
  • javaslat a 5. emeleti/PENTHOUSE szint kialakítására lehetőség szerint a legkedvezőbb lakásméret és lakásszám megtartásával a homlokzati/tömeg megjelenés szerint

Tehát már a tervpályázat kiírásakor alapvetés volt, hogy a betonszerkezet marad, és a pályázók csak a már meglévő "épület tömegének minimális megváltoztatására" tehetnek építészeti javaslatot. Ez azért lehet fontos, hiszen arra utal, hogy

a II. kerületi vezetés továbbra is kitart a betontorzó fennmaradása mellett.

Érdekesség, hogy Wáberer ennek ellenére is nyitott az építészeti koncepciókra (itt fontos kiemelni, hogy adás-vételi tranzakcióról nincs tudomásunk, de bármi elképzelhető), hiszen a legtöbb befektető szerint a jelenlegi, 240 centiméteres belmagassággal nem lehet üzletileg is racionális megvalósíthatósági tanulmányt készíttetni.

Címlapképünk forrása: Google Maps

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem