Automated factory milk production process

Itt a bejelentés: óriási változás élesedett a Danone-nál

2022. január 6. 21:02

Változás lépett be a Danone csoport életében, mostmár minden tevékenységüket egyetlen vállalat működteti majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Danone csoport teljes hazai tevékenységét egyetlen vállalat működteti 2022-től, miután a Numil Kft. január 1-i hatállyal átruházta a Danone Magyarország Kft.-re a csecsemő és klinikai tápszereket forgalmazó üzletágát; az új struktúra felállásával az üzletmenet folytonossága biztosított - közölte a Danone csütörtökön az MTI-vel.

A Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. termékeivel 1992-ben lépett a magyar piacra; a Danone 2007-ben vásárolta meg a cég anyavállalatát, a Royal Numicót. A közleményben ismertették, a Numil Kft. Nutricia márkája Magyarországon kulcsfontosságú speciális és gyógyászati célú táplálás területén van jelen. A portfólió tagjai többek között a Milupa, a Milumil, a Nutridrink, a Fortimel vagy a Neocate.

A Danone anyavállalata 2020 novemberében jelentette be globális tervét a strukturális és szervezeti átalakításáról, amelynek középpontjában az az elképzelés áll, hogy országonként egyetlen üzleti egységgel legyenek jelen a piacon. A Danone összes üzletágát és termékkategóriáját egy vállalat képviseli, ezek a helyi vállalatok pedig nagyobb önállósággal rendelkeznek a döntéshozatalban. Ennek köszönhetően a helyi piacok és a fogyasztók igényei még inkább előtérbe kerülhetnek - írják a közleményben. Az új struktúra létrehozásának első állomásaként a cég két magyarországi vállalata tavaly októberben közös vezetés alá került, a mostani lépéssel az új struktúra jogilag is megvalósult.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?