17 °C Budapest

Kedvezménykártyát vezetnek be 2 újabb kerületben is

MTI
2012. január 3. 17:02

Egyre több fővárosi kerületben vezetnek be az adott városrészben használható kedvezménykártyát, januártól már az I. és a VIII. kerületben is lehet ilyet igényelni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A budavári önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy január 1-jétől lehet használni az "I. Kerület Kártyát", első lépcsőben körülbelül 160 üzlet, vállalkozás kapcsolódott be a programba. Ezek döntően helyi vállalkozások, de ad kedvezmény a kártyatulajdonosoknak az egyébként a VII. kerületben lévő Magyar Színház, valamint a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a városrészben lévő fürdők használatára. Az elfogadóhelyeket matrica jelöli, a városrész további csatlakozókat vár.

A kerület az időseknek a karácsonyi köszöntéssel kiküldte a kártyákat, továbbá azok is automatikusan megkapják, akik az éves parkolási engedélyekért mennek az önkormányzathoz.

Már lehet igényelni a kedvezménykártyát a VIII. kerületben is, a program a következő hetekben indul. Az önkormányzat a "Józsefváros Kártya" bevezetését azzal indokolta, hogy nagy segítséget jelent a nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, illetve a hátrányos helyzetű családoknak, emellett pedig nő a kerületi kis- és középvállalkozások forgalma.

Hasonló kedvezménykártyát több kerület lakói is használhatnak már, így például a II., a VI., a IX., a XII. és a XIII. kerületben élők. Azokban a városrészekben, ahol hosszabb ideje működik a rendszer, már több mint 200 elfogadóhely van, és több mint tízezren igényelték a plasztikkártyát.

A névre szóló kártyákat többnyire a kerület állandó lakosai kérhetik, bár ez alól is van kivétel, "Hegyvidék Kártyát" például a kerületben dolgozók vagy tanulók is igényelhetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kártyára átlagosan 10-20 százalék közötti kedvezmény jár egyes kulturális-, sport- és egyéb szolgáltatások igénybevételekor, valamint a rendszerhez csatlakozó helyi éttermekben, virágüzletekben, zöldség- és gyümölcsüzletekben, könyvesboltokban.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?