Kedvezménykártyát vezetnek be 2 újabb kerületben is

MTI
2012. január 3. 17:02

Egyre több fővárosi kerületben vezetnek be az adott városrészben használható kedvezménykártyát, januártól már az I. és a VIII. kerületben is lehet ilyet igényelni.

A budavári önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy január 1-jétől lehet használni az "I. Kerület Kártyát", első lépcsőben körülbelül 160 üzlet, vállalkozás kapcsolódott be a programba. Ezek döntően helyi vállalkozások, de ad kedvezmény a kártyatulajdonosoknak az egyébként a VII. kerületben lévő Magyar Színház, valamint a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a városrészben lévő fürdők használatára. Az elfogadóhelyeket matrica jelöli, a városrész további csatlakozókat vár.

A kerület az időseknek a karácsonyi köszöntéssel kiküldte a kártyákat, továbbá azok is automatikusan megkapják, akik az éves parkolási engedélyekért mennek az önkormányzathoz.

Már lehet igényelni a kedvezménykártyát a VIII. kerületben is, a program a következő hetekben indul. Az önkormányzat a "Józsefváros Kártya" bevezetését azzal indokolta, hogy nagy segítséget jelent a nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, illetve a hátrányos helyzetű családoknak, emellett pedig nő a kerületi kis- és középvállalkozások forgalma.

Hasonló kedvezménykártyát több kerület lakói is használhatnak már, így például a II., a VI., a IX., a XII. és a XIII. kerületben élők. Azokban a városrészekben, ahol hosszabb ideje működik a rendszer, már több mint 200 elfogadóhely van, és több mint tízezren igényelték a plasztikkártyát.

A névre szóló kártyákat többnyire a kerület állandó lakosai kérhetik, bár ez alól is van kivétel, "Hegyvidék Kártyát" például a kerületben dolgozók vagy tanulók is igényelhetnek.

A kártyára átlagosan 10-20 százalék közötti kedvezmény jár egyes kulturális-, sport- és egyéb szolgáltatások igénybevételekor, valamint a rendszerhez csatlakozó helyi éttermekben, virágüzletekben, zöldség- és gyümölcsüzletekben, könyvesboltokban.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?