20 °C Budapest

Beintett az EU: mi lesz a Facebook sorsa?

Pénzcentrum
2010. január 29. 12:02

Kellemetlen meglepetés várhat Európában a Facebook-alapító Mark Zuckerbergre, aki néhány hete azzal hökkentett meg többeket, hogy kijelentette: a személyiségi jogokkal ma már senki sem törődik. A Bizottság azonban egy új szabályozás kialakításával kívánja biztosítani a személyes adatok és a magánélet nagyfokú védelmét -értesült a Bruxinfo.

A Lisszaboni Szerződés és az Európai Unió Alapjogi Chartája hatályba lépésével a Bizottság azt szeretné, ha "az EU egészében érvényes, egyértelmű és korszerű szabályozás" révén biztosítanák a személyes adatok és a magánélet nagyfokú védelmét.

Viviane Reding, az információs társadalomért és médiaügyekért felelős uniós biztos név szerint említette a Facebookot, a Myspace-t és a Twittert. A biztos közölte, hogy még ebben az évben megkezdik az EU 1995. évi adatvédelmi irányelvének a felülvizsgálatát. "Napjaink társadalmában kiemelt szerepe van az innovációnak, de nem szabad, hogy az az emberek magánélethez való alapvető jogának rovására menjen" - hangsúlyozta.

Mindez egyértelmű üzenet is lehetne a Facebook-alapítóMark Zuckerbergnek, aki alig két hete még úgy vélekedett: az adatvédelem eddigi korszakának leáldozott, hiszen az emberek nem csak egyre több és több információt osztanak meg egymással, de ezt egyre nyitottabban teszik, ráadásul ezeket az adatokat egyre több ember számára teszik elérhetővé.

 

Megkerülhetetlenné válik a Facebook? 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy friss kutatás ugyanakkor épp a napokban igazolta, hogy a Facebook közösségi portál több mint 100 milliós amerikai felhasználói táborával közel áll ahhoz, hogy az élet nélkülözhetetlen és technológiai szabványnak tekintett részévé váljon.

A comScore piackutató adatai szerint a Facebook amerikai látogatóinak száma tavaly decemberben elérte a rekordnak számító 112 milliót, miközben a rivális MySpace-re 57 millió, a Twitterre pedig 20 millió felhasználó jelentkezett be az év utolsó hónapján.

Világszerte több mint 350 millió felhasználója van a Facebooknak, amivel közel áll ahhoz, hogy a mindennapi élet nélkülözhetetlen és meghatározó technológiájává váljon.

A legnépszerűbb közösségi portál felhasználói decemberben ráadásul sokkal több időt, átlagosan 246,9 percet töltöttek online, míg a MySpace tagjai 112,7 percet a twitterezők pedig 24,3 percet voltak bejelentkezve

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?