7 °C Budapest

Beintett az EU: mi lesz a Facebook sorsa?

Pénzcentrum
2010. január 29. 12:02

Kellemetlen meglepetés várhat Európában a Facebook-alapító Mark Zuckerbergre, aki néhány hete azzal hökkentett meg többeket, hogy kijelentette: a személyiségi jogokkal ma már senki sem törődik. A Bizottság azonban egy új szabályozás kialakításával kívánja biztosítani a személyes adatok és a magánélet nagyfokú védelmét -értesült a Bruxinfo.

A Lisszaboni Szerződés és az Európai Unió Alapjogi Chartája hatályba lépésével a Bizottság azt szeretné, ha "az EU egészében érvényes, egyértelmű és korszerű szabályozás" révén biztosítanák a személyes adatok és a magánélet nagyfokú védelmét.

Viviane Reding, az információs társadalomért és médiaügyekért felelős uniós biztos név szerint említette a Facebookot, a Myspace-t és a Twittert. A biztos közölte, hogy még ebben az évben megkezdik az EU 1995. évi adatvédelmi irányelvének a felülvizsgálatát. "Napjaink társadalmában kiemelt szerepe van az innovációnak, de nem szabad, hogy az az emberek magánélethez való alapvető jogának rovására menjen" - hangsúlyozta.

Mindez egyértelmű üzenet is lehetne a Facebook-alapítóMark Zuckerbergnek, aki alig két hete még úgy vélekedett: az adatvédelem eddigi korszakának leáldozott, hiszen az emberek nem csak egyre több és több információt osztanak meg egymással, de ezt egyre nyitottabban teszik, ráadásul ezeket az adatokat egyre több ember számára teszik elérhetővé.

 

Megkerülhetetlenné válik a Facebook? 

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy friss kutatás ugyanakkor épp a napokban igazolta, hogy a Facebook közösségi portál több mint 100 milliós amerikai felhasználói táborával közel áll ahhoz, hogy az élet nélkülözhetetlen és technológiai szabványnak tekintett részévé váljon.

A comScore piackutató adatai szerint a Facebook amerikai látogatóinak száma tavaly decemberben elérte a rekordnak számító 112 milliót, miközben a rivális MySpace-re 57 millió, a Twitterre pedig 20 millió felhasználó jelentkezett be az év utolsó hónapján.

Világszerte több mint 350 millió felhasználója van a Facebooknak, amivel közel áll ahhoz, hogy a mindennapi élet nélkülözhetetlen és meghatározó technológiájává váljon.

A legnépszerűbb közösségi portál felhasználói decemberben ráadásul sokkal több időt, átlagosan 246,9 percet töltöttek online, míg a MySpace tagjai 112,7 percet a twitterezők pedig 24,3 percet voltak bejelentkezve

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem