14 °C Budapest

Címke: állami autópálya kezelő zrt (12 cikk)

Pénzcentrum | 2010. május 5. 05:21

Autópályadíjak Európában: a szlovénok még mindig nagyon lehúzósak!

A legtöbb országban, mint tudjuk, fizetősek az utak, van, ahol a megtett kilométer után, van ahol az utakon eltöltött idő alapján kell fizetni. Egy külföldi út megtervezése előtt érdemes lehet utánanézni a pályadíjaknak, hogy ne érjen minket meglepetés a fizető kapuknál.

Pénzcentrum | 2010. január 15. 10:35

Szerződést bontott az autópálya-kezelő a PPO-val

Az ÁAK Zrt. január 15-én szerződést bontott az Investech Kft-vel, amely a www.autopalyamatrica.hu weboldalon elérhető internetes e-matrica vásárlási szolgáltatást működtette. Az ÁAK szerződött alvállalkozóinak listája továbbra is elérhető a www.autopalya.hu nyitóoldaláról, a "virtuális matrica" gombra kattintva.

Pénzcentrum | 2009. február 20. 09:15

Rés a pajzson: könnyebb az autópályán bliccelni!

Szétverte az autópályadíj-ellenőrzés - zavarokkal, de működő - rendszerét 2007 decemberében az Országgyűlés. A közúti közlekedési törvény módosításával a feladatot elvették az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-től, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kezébe adták. A 2009 januárjára időzített váltás feltételeinek megteremtéséről azonban a döntéshozók elfeledkeztek.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 1. 08:15

Eladó állami cégek - Íme a lista

Az Új tulajdonosi program keretében az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK), a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) lesz az első olyan vállalat, amelyben kedvezményesen válhatnak tulajdonossá az emberek.

Pénzcentrum | 2008. május 26. 16:11

Milliós állami ingatlanok - kétezret kell beárazni

Közbeszerzési eljárást indított a nemzeti vagyonkezelő zrt. az állami ingatlanvagyon értékbecslésére, derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből. Két tenderen választják ki az értékbecslőket, akiknek összesen több mint kétezer ingatlant kell felbecsülniük három év alatt. Az ingatlanportfoliót vagy annak egy részét kezelő cég vagy cégek az Új tulajdonosi program része(i) lesznek - írja az Index.hu.

Pénzcentrum | 2008. május 8. 08:30

Hamarosan lehull a lepel a kormány újabb titkáról

Elsőként az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. és egy meg nem nevezett állami ingatlanokból összeállított, frissen létrehozandó cégből vásárolhatnak majd a polgárok a kormányfő által meghirdetett Új tulajdonosi program keretében.

Pénzcentrum | 2008. április 7. 09:30

Új tulajdonosi program: melyik cég lehet az első?

Ahogy egyre halad előre az Új tulajdonosi program előkészítése, annál világosabbá válik, hogy sok állami cég még nem alkalmas a tőzsdei bevezetésre. A programot kidolgozó tanács elnöke szerint a legesélyesebb az Állami Autópálya Kezelő és egy 50-100 milliárd forint ingatlanvagyonnal rendelkező cég lenne, ugyanis önmagában az ÁAK túl kicsi lenne egy program első szereplőjének.

Pénzcentrum | 2008. február 19. 09:30

Mely cégekben szerezhetünk tulajdont?

A kormány új tulajdonosi programja lehetővé teszi majd, hogy állami cégekben pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű állami tulajdont vásárolhassanak az emberek - jelentette be Gyurcsány Ferenc tegnap, parlamenti napirend előtti beszédében.

Pénzcentrum | 2006. július 31. 15:00

Fizess! Ha igazad van, később visszakapod...

Pótdíj fizetésére kötelezik azokat az autósokat is, akik csak kényszerből használják az autópályákat, tudta meg a Magyar Nemzet az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től (ÁAK).

Pénzcentrum | 2006. március 14. 11:26

Miniszteri elismerések: Bajnai, Bartha, Erős, Pintér ...

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet, Magyar Gazdaságért Díjat, Eötvös Loránd-díjat, Baross Gábor-díjat, Klauzál Gábor-díjat, "A Közlekedésért Érdemérmet", és Miniszteri Elismerést adott át a közelgő március 15-i ünnepünk alkalmából. Bajnai Gordon , a Wallis Rt. vezérigazgatója A hazai vállalatirányítási kultúra

Pénzcentrum | 2005. december 9. 12:49

Díjmentes lesz hétvégén az M5-ös

December 10-én az esti órákban megindulhat a forgalom az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza és Szeged Északi Csomópont között elkészült új szakaszán. Az új pályarész megépülésének és átadásának köszönhetően mostantól biztosítva lesz a kapcsolat a főváros és a déli országrész területei között. Ezen a hétvégén az autósok díjmentesen használhatják a teljes M5-ös autópályát. Az M5-ös autópálya most

Pénzcentrum | 2005. november 14. 15:29

Az idén nyolcmilliárdot költöttek felújításra

Befejeződtek az Állami Autópálya Kezelő zrt. nyolcéves felújítási programjának idei évre tervezett jelentősebb munkálatai. A társaság a beruházások kivitelezésére költségvetésének közel egyharmadát fordította, azaz nyolcmilliárd forintot.