Aranyos kislány világos fürdőruhában szórakozik a felfújható medencében egy magánlakás ajtajában. Nyári szünidő. Boldog gyermekkor, szabadidős tevékenység, kerti medence

Szülők, figyelem! Ezért fulladhat vízbe a legtöbb gyerek: így még egyszerűen megelőzhető a baj

2024. június 13. 12:12

A szakértők szerint a gyerek fürdőruhájának színe jelentős hatással van a vízben való láthatóságára, ami alapvető fontosságú a fulladások megelőzésében. Ajánlott kerülni a vízzel összeolvadó világoskék, zöld és szürke árnyalatokat, helyettük élénk, kontrasztos színeket érdemesebb választani - írja a CNN.

A gyermek fürdőruhájának színválasztása kulcsfontosságú lehet a vízben való láthatóság és biztonság szempontjából. Vízbiztonsági szakértők szerint az élénk és kontrasztos színek, mint például a neonsárga, narancssárga, rózsaszín és élénkpiros, javítják a gyermek észlelhetőségét a vízben, ami különösen fontos vészhelyzet esetén. Bernard Fisher, az Amerikai Vízimentők Szövetségének egészségügyi és biztonsági igazgatója hangsúlyozza, hogy a világoskék, szürke vagy zöld árnyalatok kerülendők, mivel ezek könnyen beleolvadhatnak a vízbe és a környezetbe.

Wyatt Werneth, egy floridai életmentő és az Amerikai Életmentő Szövetség szóvivője szerint az élénk színű ruházat jelentős előnyt jelenthet az eltűnt gyermekek felkutatásában is. A vízbiztonságra specializálódott Alive Solutions cég által végzett tesztek megerősítik ezt az állítást.

Kísérleteik során 14 különböző színű fürdőruhát vizsgáltak meg uszodákban és tavakban, hogy megállapítsák láthatóságukat. Eredményeik szerint a neon rózsaszín és neon narancs voltak a legjobban észrevehetőek világos medencefenéken, míg sötétebb árnyalatok gyakran csak árnyékként vagy szennyeződésként voltak értelmezhetőek.

Natalie Livingston, az Alive Solutions társalapítója szerint bár a fürdőruha színe önmagában nem helyettesítheti a hatékony felügyeletet és más vízbiztonsági intézkedéseket, mégis hozzájárulhat egy esetleges teljes körű baleset megelőzéséhez.

Dr. Maneesha Agarwal, az Emory University School of Medicine gyermekgyógyász docense kiemeli, hogy bár az élénk fürdőruha-színek segíthetnek a gyermek láthatóságának javításában vészhelyzetben, fontos az is, hogy a vízbiztonság több oldalról is figyelmebe vegyük. Ez magába foglalja az úszásoktatást, a folyamatos felügyeletet és tudatosságot a fulladás jeleiről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja szerint növekvő tendenciát mutatnak a véletlen fulladásos balesetek statisztikai adatai. Chris DeJong, a Big Blue Swim School alapítója hangsúlyozza az úszásoktatás fontosságát mint védelmi eszközt fulladás ellen. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia is ajánlja az úszásoktatást már egészen kis korban kezdve.

Összegezve elmondható, hogy bár nincsen "valós bizonyíték" arra vonatkozóan, hogy egy neonszínű fürdőruha vizelése önmagában megvédené a gyermeket fulladástól, ez egyike lehet annak sok lépésnek, amit megtehetünk annak érdekében, hogy növeljük gyermekeink biztonságát a nyaralás közben, amikor vízben vannak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem