The views of Zadar from the bell tower of the cathedral are magnificent, if to this you add the wonderful dusk that takes place in these latitudes the result is spectacular.Zadar is a city monument, surrounded by historical ramparts, a treasury of the archaeological and monumental riches of ancient and medieval times, Renaissance and many contemporary architectural achievements such as the first sea organs in the world.

Elképesztő rekordok dőltek a magyarok kedvenc nyaralóhelyén: rengetegen üdültek itt 2023-ban

2024. január 11. 20:59

Horvátországban a tavalyi évben összesen 20,6 millió beutazó fordult meg, ami 9 százalékos növekedést mutat a 2022-es évhez képest. A beutazók között a magyarok száma is jelentősen megugrott, több mint 700 ezer honfitársunk választotta úticéljául a szomszédos országot.

Horvátországban a tavalyi évben összesen 20,6 millió beutazó fordult meg, és 108 millió vendégéjszakát töltöttek el az országban az eVisitor rendszere szerint. Az adatok 9 százalékos növekedést mutatnak a beutazás, és 3 százalékos bővülést a vendégéjszakák tekintetében 2022-hez képest. 

"Horvátország az elmúlt évben tovább szilárdította pozícióját az egyik legvonzóbb európai úticélként jelent meg az utazók körében. Ez nemcsak a turisztikai eredményekben, hanem más számokban is megmutatkozik, például az idegenforgalmi bevételekben, amelyek várhatóan szintén rekordot döntenek. Figyelembe véve a küldő piacok jelenlegi helyzetét, valamint a globális geopolitikai és makrogazdasági helyzetet, elmondhatjuk, hogy 2024 kihívásokkal teli év lesz. Ugyanakkor olyan év, amelyben a promóciós tevékenységeink és kampányainkon keresztül a fenntarthatóság és a minőség előmozdításával kívánjuk fenntartani a horvát turizmus versenyképességét” - jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Zágráb városában 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak az elmúlt évben, ami 13 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest. A kontinens többi részén összesen több mint 2,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami szintén 13 százalékos növekedést mutat 2022-hez képest. Az úti célokat tekintve az elmúlt évben a legtöbb vendégéjszakát Rovinjban, Dubrovnikban, Porečben, Splitben és Umagban regisztrálták.

A magyar adatokat tekintve 728.000 magyar beutazó érkezett Horvátországba, +21 százalékkal több, mint 2022-ben. A vendégéjszakák száma meghaladta a 3,5 milliót, ami 17 százalékal több, mint a 2022-ben. Februárban, májusban, októberben, novemberben és decemberben több mint 30 százalékos volt a növekedés 2022-hez képest. Jól látható, hogy már nemcsak nyáron keresik fel Horvátországot a magyar turisták, hanem egész évben, legyen szó városlátogatásról, kulturális kirándulásról vagy aktív turizmusról.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Horvátországba látogató magyar turisták többsége magánszálláson szállt meg (65 százalék), de a legnagyobb növekedés a szállodákban és a kempingekben történt - mindkettő 19 százalékkal több, mint 2022-ben. A Horvátországba látogató magyar vendégek 23 százaléka szállt meg szállodában, 11 százalékuk pedig kempinget választott. Közel 100 000 vendégéjszakát realizáltak a hajós turizmusban, ami igencsak kiemelkedőnek számít.

Az adatok szerint közel 90 ezer vendég köszöntötte az újévet Horvátországban, ami mintegy 12 százalékkal több, mint ahányan 2023 elejét köszöntötték az országban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm