31 °C Budapest
The views of Zadar from the bell tower of the cathedral are magnificent, if to this you add the wonderful dusk that takes place in these latitudes the result is spectacular.Zadar is a city monument, surrounded by historical ramparts, a treasury of the archaeological and monumental riches of ancient and medieval times, Renaissance and many contemporary architectural achievements such as the first sea organs in the world.

Elképesztő rekordok dőltek a magyarok kedvenc nyaralóhelyén: rengetegen üdültek itt 2023-ban

2024. január 11. 20:59

Horvátországban a tavalyi évben összesen 20,6 millió beutazó fordult meg, ami 9 százalékos növekedést mutat a 2022-es évhez képest. A beutazók között a magyarok száma is jelentősen megugrott, több mint 700 ezer honfitársunk választotta úticéljául a szomszédos országot.

Horvátországban a tavalyi évben összesen 20,6 millió beutazó fordult meg, és 108 millió vendégéjszakát töltöttek el az országban az eVisitor rendszere szerint. Az adatok 9 százalékos növekedést mutatnak a beutazás, és 3 százalékos bővülést a vendégéjszakák tekintetében 2022-hez képest. 

"Horvátország az elmúlt évben tovább szilárdította pozícióját az egyik legvonzóbb európai úticélként jelent meg az utazók körében. Ez nemcsak a turisztikai eredményekben, hanem más számokban is megmutatkozik, például az idegenforgalmi bevételekben, amelyek várhatóan szintén rekordot döntenek. Figyelembe véve a küldő piacok jelenlegi helyzetét, valamint a globális geopolitikai és makrogazdasági helyzetet, elmondhatjuk, hogy 2024 kihívásokkal teli év lesz. Ugyanakkor olyan év, amelyben a promóciós tevékenységeink és kampányainkon keresztül a fenntarthatóság és a minőség előmozdításával kívánjuk fenntartani a horvát turizmus versenyképességét” - jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Zágráb városában 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak az elmúlt évben, ami 13 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest. A kontinens többi részén összesen több mint 2,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami szintén 13 százalékos növekedést mutat 2022-hez képest. Az úti célokat tekintve az elmúlt évben a legtöbb vendégéjszakát Rovinjban, Dubrovnikban, Porečben, Splitben és Umagban regisztrálták.

A magyar adatokat tekintve 728.000 magyar beutazó érkezett Horvátországba, +21 százalékkal több, mint 2022-ben. A vendégéjszakák száma meghaladta a 3,5 milliót, ami 17 százalékal több, mint a 2022-ben. Februárban, májusban, októberben, novemberben és decemberben több mint 30 százalékos volt a növekedés 2022-hez képest. Jól látható, hogy már nemcsak nyáron keresik fel Horvátországot a magyar turisták, hanem egész évben, legyen szó városlátogatásról, kulturális kirándulásról vagy aktív turizmusról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Horvátországba látogató magyar turisták többsége magánszálláson szállt meg (65 százalék), de a legnagyobb növekedés a szállodákban és a kempingekben történt - mindkettő 19 százalékkal több, mint 2022-ben. A Horvátországba látogató magyar vendégek 23 százaléka szállt meg szállodában, 11 százalékuk pedig kempinget választott. Közel 100 000 vendégéjszakát realizáltak a hajós turizmusban, ami igencsak kiemelkedőnek számít.

Az adatok szerint közel 90 ezer vendég köszöntötte az újévet Horvátországban, ami mintegy 12 százalékkal több, mint ahányan 2023 elejét köszöntötték az országban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem