34 °C Budapest
Rengeteg autóst érint majd: szupertraffipaxok lepik el a magyar utakat

Rengeteg autóst érint majd: szupertraffipaxok lepik el a magyar utakat

2021. július 4. 08:15

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő berendezéseket vásárol, ezúttal negyven darabot - írta a napi.hu az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

A pályázatot „40 mozgás közbeni mérésre is hitelesített, közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezés” szállítására írták ki. A TED-en most megjelent közbeszerzési részvételi felhívás szerint a berendezéseket „a közlekedési jogsértések megelőzése, felderítése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, valamint a mozgás közben észlelt jogsértések dokumentálásához, illetőleg a helyszíni intézkedést igénylő jogsértések bizonyítása” érdekében szerzik be.

Az ajánlatkérő közúti ellenőrzés elvégzésére alkalmasnak tekinti azokat a kamerákat, amelyek integrálhatók a következő rendszerek valamelyikébe:

  • járműsebesség ellenőrzésére szolgáló kamerás rendszer,
  • automatikus rendszámfelismerő rendszer,
  • járműforgalom ellenőrzésére szolgáló rendszer,
  • forgalomszámláló rendszer,
  • hőkamerás azonosító rendszer,
  • térfigyelő rendszer.

Az érdeklődő cégek augusztus 2-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendőrség közbeszerzésén. Az eladónak azt is vállalnia kell, hogy az eszköz használatáról, azok átadását követő tíz napon belül, 45 személynek elméleti és gyakorlati oktatást tart, budapesti helyszínen – derül ki a részvételi felhívásból. A nyertessel 9 hónapos szerződést kötnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15