20 °C Budapest
Itt az év legjobban várt új autója: magasra tette a mércét a Volkswagen

Itt az év legjobban várt új autója: magasra tette a mércét a Volkswagen

2019. október 25. 16:00

Végre bemutatták a 8-as Golfot a Volkswagennél. Az új népautó 6,1 millió forint körüli áron lesz nálunk kapható.

Az elődjénél áramvonalasabb 8-as Golf kicsit hosszabb és enyhén keskenyebb lett, miközben a tengelytávolsága lényegében változatlan maradt. Alapáron jár a kormány mögötti 10,25 colos digitális műszeregység, a műszerfal közepén lévő érintőpanel alaphelyzetben 8,25 colos, felár ellenében pedig 10,25 colos képátlójú. A legmodernebb vezetéstámogató rendszerekkel felvértezett és vadonatúj hatfokozatú kéziváltót kapott Golf német alapára várhatóan 18 500 euró, vagyis átszámítva mintegy 6,1 millió forint körül fog alakulni. Az első példányokat decemberben vehetik át a vásárlók, opcionálisan akár összkerékhajtással is.

Új kocsit vennél? Nézd meg a legjobb kölcsönöket a Pénzcentrum kalkulátorában!

A benzines TSI motorok első körben négy változatban érhetők el a 8-as Golfban. Az 1 literes 3 hengeres egység 90 és 110 lóerős változatban készül, az 1,5 literes 4 hengeres motor pedig 130 és 150 lovas kivitelben rendelhető. Kicsit később érkezik három 2 literes 4 hengeres motor a GTI, GTI TCR és R modellek számára, valamint egy CNG-vel működő 1,5 literes TGI erőforrás is fel fog bukkanni a kínálatban.

Fotó: VW


Gázolajos TDI fronton egy 115 és egy 150 lóerős 2 literes 4 hengeres motor kerül az új Golfba első körben, aztán pedig érkezik a várhatóan 190 lóerős GTD is.

A 48 V-os lágyhibridek eTSI néven érkeznek: a kizárólag hétfokozatú DSG automataváltóval szerelt környezettudatos modellek 110, 130 és 150 lóerős változatban rendelhetők. A plugin hibrid Golfok mostantól az eHybrid nevet viselik, és közös vonásuk az 1,4 literes TSI motor, a hatfokozatú DSG váltó, valamint a 13 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?