Óriási a káosz a metrófelújítás első hétfőjén

Óriási a káosz a metrófelújítás első hétfőjén

2017. november 6. 08:33

A BKV és a BKK szakemberei mindent megtettek azért, hogy a legkisebb fennakadással járjon a 3-as metró felújítása - nyilatkozta ma reggel a főpolgármester. A tapasztalatok viszont azt mutatják, a káoszt nem sikerült elkerülni.

Megkezdődött a 3-as metró felújítása, ami több mint egy éven át tart majd. Az első ütemben a Lehel tér és az Újpest-Központ közötti szakaszon dolgoznak. Előre borítékolható volt, hogy nagy fennakadások lesznek a metrópótlásnál, zsúfolt járművekre és késésre számított mindenki.

Az Index helyszíni beszámolója szerint a Lehet téren folyamatos volt a haladás reggel 8-kor, nagy a tömeg, de folyamatosan indulnak a buszok, várakozás nélkül, gyakran még ülőhely is van.

A 24.hu az utasokat is megkérdezte a tapasztalatokról, az egyikük azt mondta, úgy látja, egész jól fogadták az emberek a pótlással járó zűröket. Szerinte mindenkinek türelmesnek kell lennie, hozzá kell szokni a kialakult helyzethez, mert minimum egy évig tart.

Forrás: 24.hu

A HVG beszámolója szerint a villamosoknál már bőven akad gond, a 12-es és 14-es villamosok nem csak tele vannak, de a tömeg miatt késnek is. Ennek az oka, hogy az újpesti Görgey Artúr utcában van, ahol az autók - mivel itt a villamosvágányon kell haladniuk, mert nincs saját sávjuk - elállják az utat. Sokan fel sem fértek a villamosokra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Be kell látni, hogy egy ekkora felújítást a városban észrevétlenül nem lehet megtenni

- mondta Tarlós István ma a TV2 reggeli műsorában azt.

A főpolgármester közölte, a 3-as metró északi szakaszának teljes felújítása valószínűleg egy év múlva kész lesz. Annyi probléma van, hogy az akadálymentesítésnél "addig megyünk el, ameddig a takarónk ér, amennyi pénzünk van". Tehát az északi szakaszon egy állomáson nem lesz lift. Mindent megtesznek, hogy a végső határig elmenjenek az akadálymentesítésben - mondta. Kijelentette: "a komplett felújítás végére a budapestiek egy olyan 3-as metrón utazhatnak, amelyik 25-30 évre korszerűnek mondható és mindenekelőtt biztonságos tömegközlekedést biztosít".

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?