13 °C Budapest
Óriási a káosz a metrófelújítás első hétfőjén

Óriási a káosz a metrófelújítás első hétfőjén

2017. november 6. 08:33

A BKV és a BKK szakemberei mindent megtettek azért, hogy a legkisebb fennakadással járjon a 3-as metró felújítása - nyilatkozta ma reggel a főpolgármester. A tapasztalatok viszont azt mutatják, a káoszt nem sikerült elkerülni.

Megkezdődött a 3-as metró felújítása, ami több mint egy éven át tart majd. Az első ütemben a Lehel tér és az Újpest-Központ közötti szakaszon dolgoznak. Előre borítékolható volt, hogy nagy fennakadások lesznek a metrópótlásnál, zsúfolt járművekre és késésre számított mindenki.

Az Index helyszíni beszámolója szerint a Lehet téren folyamatos volt a haladás reggel 8-kor, nagy a tömeg, de folyamatosan indulnak a buszok, várakozás nélkül, gyakran még ülőhely is van.

A 24.hu az utasokat is megkérdezte a tapasztalatokról, az egyikük azt mondta, úgy látja, egész jól fogadták az emberek a pótlással járó zűröket. Szerinte mindenkinek türelmesnek kell lennie, hozzá kell szokni a kialakult helyzethez, mert minimum egy évig tart.

Forrás: 24.hu

A HVG beszámolója szerint a villamosoknál már bőven akad gond, a 12-es és 14-es villamosok nem csak tele vannak, de a tömeg miatt késnek is. Ennek az oka, hogy az újpesti Görgey Artúr utcában van, ahol az autók - mivel itt a villamosvágányon kell haladniuk, mert nincs saját sávjuk - elállják az utat. Sokan fel sem fértek a villamosokra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Be kell látni, hogy egy ekkora felújítást a városban észrevétlenül nem lehet megtenni

- mondta Tarlós István ma a TV2 reggeli műsorában azt.

A főpolgármester közölte, a 3-as metró északi szakaszának teljes felújítása valószínűleg egy év múlva kész lesz. Annyi probléma van, hogy az akadálymentesítésnél "addig megyünk el, ameddig a takarónk ér, amennyi pénzünk van". Tehát az északi szakaszon egy állomáson nem lesz lift. Mindent megtesznek, hogy a végső határig elmenjenek az akadálymentesítésben - mondta. Kijelentette: "a komplett felújítás végére a budapestiek egy olyan 3-as metrón utazhatnak, amelyik 25-30 évre korszerűnek mondható és mindenekelőtt biztonságos tömegközlekedést biztosít".

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?