Emberrablás Budapesten: bárban fosztották ki a turistákat

MTI
2013. május 6. 18:31

A Kúria fenntartotta a jogerős ítéletet, és kimondta: jogi értelemben emberrablásnak számít, hogy egy bárban nem engedték el a külföldi turistákat, amíg ki nem fizették "elképesztő összegű" számlájukat - számolt be az Index a felülvizsgálati eljárás eredményéről hétfőn.

Mint felidézték: a büntetőügyben 2007 júliusában két egymás követő napon történt esetekről van szó. Július 22-én este két holland turistának állítottak ki egy 179 ezer forintos számlát. Nem tudták kifizetni, ezért egyiküket elvitték egy Széna téri bankautomatához pénzt kivenni. Ezalatt társa nem hagyhatta el a bárt. Amikor egyikük vitatkozni próbált, megütötték, gyomron vágták, megrúgták a térdhajlatát. Sérülései összességében nyolc napon belül gyógyultak, de a bíróság azt is figyelembe vette, hogy az ütések alapján lehettek volna ennél súlyosabb sérülések is - tették hozzá.

A következő napon két mexikói és egy amerikai állampolgár érkezett a klubba. Ők összesen három üveg sört ittak, és végül 377 ezer forintról szóló számlát kaptak, amit nem akartak kifizetni. Végül abba belementek, hogy átadják a náluk lévő 300 eurót, de ez nem volt elég. Az előző naphoz hasonlóan hol az egyik, hol a másik turistát vitték el pénzt szerezni, és a társait addig a klubban tartották. Az Index cikke szerint a klubosokkal a taxis is összejátszott, aki volt, hogy kést tartott az egyik turista nyakához. Végül összesen 500 ezer forintnál is többet vettek el a turistáktól.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly szeptemberben jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szilágyi Erzsébet fasori Caligula night club akkori üzletvezetőjét, T. Anna Máriát több rendbeli emberrablásért. T. Anna Mária és az ügy másodrendű vádlottja, a klub biztonsági őre felülvizsgálati indítványt adott be a Kúriára.

A biztonsági őr és T. Anna Mária a felülvizsgálati kérelemben arra hivatkozott, hogy "szerintük valójában nem emberrablás történt, hanem csak valamilyen enyhébb bűncselekmény, esetleg önbíráskodás, amiért enyhébb büntetés lenne igazságos" - írta az Index.

Az ügyész viszont a hétfői tárgyaláson úgy vélte helyes volt emberrablásnak minősíteni a történteket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Kúria hétfőn rövid tanácskozás után fenntartotta a jogerős ítéletet, mondván, hogy a történtek jogi minősítése, azaz emberrablásként kezelése törvényes volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25