Emberrablás Budapesten: bárban fosztották ki a turistákat

MTI
2013. május 6. 18:31

A Kúria fenntartotta a jogerős ítéletet, és kimondta: jogi értelemben emberrablásnak számít, hogy egy bárban nem engedték el a külföldi turistákat, amíg ki nem fizették "elképesztő összegű" számlájukat - számolt be az Index a felülvizsgálati eljárás eredményéről hétfőn.

Mint felidézték: a büntetőügyben 2007 júliusában két egymás követő napon történt esetekről van szó. Július 22-én este két holland turistának állítottak ki egy 179 ezer forintos számlát. Nem tudták kifizetni, ezért egyiküket elvitték egy Széna téri bankautomatához pénzt kivenni. Ezalatt társa nem hagyhatta el a bárt. Amikor egyikük vitatkozni próbált, megütötték, gyomron vágták, megrúgták a térdhajlatát. Sérülései összességében nyolc napon belül gyógyultak, de a bíróság azt is figyelembe vette, hogy az ütések alapján lehettek volna ennél súlyosabb sérülések is - tették hozzá.

A következő napon két mexikói és egy amerikai állampolgár érkezett a klubba. Ők összesen három üveg sört ittak, és végül 377 ezer forintról szóló számlát kaptak, amit nem akartak kifizetni. Végül abba belementek, hogy átadják a náluk lévő 300 eurót, de ez nem volt elég. Az előző naphoz hasonlóan hol az egyik, hol a másik turistát vitték el pénzt szerezni, és a társait addig a klubban tartották. Az Index cikke szerint a klubosokkal a taxis is összejátszott, aki volt, hogy kést tartott az egyik turista nyakához. Végül összesen 500 ezer forintnál is többet vettek el a turistáktól.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly szeptemberben jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szilágyi Erzsébet fasori Caligula night club akkori üzletvezetőjét, T. Anna Máriát több rendbeli emberrablásért. T. Anna Mária és az ügy másodrendű vádlottja, a klub biztonsági őre felülvizsgálati indítványt adott be a Kúriára.

A biztonsági őr és T. Anna Mária a felülvizsgálati kérelemben arra hivatkozott, hogy "szerintük valójában nem emberrablás történt, hanem csak valamilyen enyhébb bűncselekmény, esetleg önbíráskodás, amiért enyhébb büntetés lenne igazságos" - írta az Index.

Az ügyész viszont a hétfői tárgyaláson úgy vélte helyes volt emberrablásnak minősíteni a történteket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Kúria hétfőn rövid tanácskozás után fenntartotta a jogerős ítéletet, mondván, hogy a történtek jogi minősítése, azaz emberrablásként kezelése törvényes volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM