Hollywoodi hírességek lepték el a pesti belvárost

Pénzcentrum
2012. április 23. 11:35

Megkezdődött Budapesten a Bruce Willis főszereplésével készülő, "A Good Day to Die Hard" című film forgatása. A felvételek nagy része a belvárosban lesz, így a szerencsések akár össze is futhatnak a hollywoodi filmcsillaggal, aki egyébként a budai várnegyedben bérel luxusvillát az itt tartózkodása alatt.

Három szintes, hófehér luxusvillát bérel a hazánkban forgató világsztár, Bruce Willis - írja a Bors. Az épület belülről a felső luxuskategóriát üti meg; óriási alapterületű, nagyon elegáns, s csodálatos panoráma nyílik belőle a budai várnegyedre. Arról már nem is beszélve, hogy egy körülbelül 250 négyzetméteres parkoló rendszer is van az épület alatt, így lesz helye a vendégségbe érkező autócsodáknak is.


A luxusért természetesen mélyen a zsebébe kell nyúlnia a világsztárnak. A portál értesülései szerint a ház 4000-4500 dolláros havi áron volt meghirdetve, de ebben az esetben akár 8-10 ezer dollárt (1,8-2,25 millió forint) is elkérhetnek érte. A magas felár főként azzal magyarázható, hogy a sztár speciális igényeire kell alakítani az ingatlant, illetve a rövid határidő is felsrófolja a havidíjat.

Rajongó? Itt találkozhat Bruce Willisel és a többi filmcsillaggal

A forgatás miatt Budapesten április 23. (hétfő) és május 14. (hétfő) között számos alkalommal forgalomkorlátozásokra kell számítani a város több pontján.

2012. április 23-án (hétfőn) az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt tévészékház előtt forgatnak, emiatt 2012. április 22-én lezárásra kerül:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • a Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasza,
  • a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza,

a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban zavartalan marad.

2012. április 23-án és 24-én (hétfőn és kedden) a VII. kerületben a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán lesz forgatás. Ennek érdekében 2012. április 23-án és április 24-én 6 órától 20 óráig le lesz zárva:

  • a Csengery utca Jósika utca és Dob utca közötti szakasza,
  • a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakasza,
  • a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza,
  • a Dob utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakasza.

A lezárt területen belül csak az ott lakók közlekedhetnek gyalogosan, a helyszínt biztosító kísérettel. A területen 2012. április 22-én 6 órától 2012. április 24-én 20 óráig folyamatos megállási tilalom lesz érvényben.


A Wesselényi utcát, illetve az Izabella utcát érintő felvételek idején a közúti forgalom legfeljebb 5 percre leállításra kerülhet. A Wesselényi utcában a 74-es trolibusz Vörösmarty utcai megállóhelye a forgatás ideje alatt 30 méterrel előbbre kerül.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?