22 °C Budapest

Mélyrepülésben a Suzuki, ki tudja hol áll meg?

2011. március 1. 15:02

Kismértékű növekedés figyelhető meg az új személygépkocsik formalomba helyezésében - tájékoztatta a Datahouse az MTI-t. Az egykor piacvezető Suzuki részesedése nem éri el a 3%-ot, sorrendben is a 13. helyen szerepel a cég a forgalomba helyezők listáján.

A Suzuki, amely évekig vezette a listát az idén februárban a 13. helyre csúszott le - januárban még a 8. volt - a 91 forgalomba helyezett autójával, piaci részesedése a januári 3,44 százalékról februárra 2,58 százalékra zsugorodott. Több az új Ford, Dacia, Opel de még lehet sorolni, mint Suzuki az utakon, így végleg elveszítheti a Suzuki a "Mi autónk" címet. 


Az idén februárban összesen 3 526 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 15,9 százalékos növekedés tavaly februárhoz viszonyítva és meghaladja az idén januárit is. A tájékoztatás szerint januárban 3 454, februárban pedig 3 526 új autót helyeztek forgalomba, a két hónap alatt összesen tehát 6 980-at, a tavalyi első negyedévben 10 214-et. Viszont nem olyan rózsás a helyzet, mint amilyennek látszik, ezek a számok még jócskán alulmaradnak a 2009-es értékekhez képest.

Semmiféle fellendülésről nincs szó, sokkal inkább a rendőrségi flottabeszerzés hatásai láthatók - kommentálta a számokat a Napi Gazdaság Online kérdésére Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke.

Az adatok alapján februárban is a Fordból került a legtöbb új autó piacra, összesen 443, ez a szám 2010 februárjában 325 volt. A márka idei piaci részesedése így 12,56 százalékra nőtt a tavalyi hasonló időszakban mért 10,69 százalékról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Míg az idén januárban a második helyen az Opel szerepelt 391 új forgalomba helyezett autóval, februárra megelőzte a Skoda 418 személygépkocsival, amely a piaci részesedés 11,85 százaléka. Ez az adat a tavaly februárihoz képes kismértékű csökkenést mutat, akkor 12,33 százalékos volt e márka részesedése. A harmadik helyezett lett az Opel, a forgalomba helyezett új autóinak száma a tavaly februári 310-ről az idén 413-ra nőtt, a piaci részesedése pedig 10,19-ről 11,71 százalékra emelkedett.

 

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?