Villanyrezsó? Nem, villany-Renault: kiszámoltuk mennyibe kerül

2011. február 26. 17:02

A Renault is azon autógyártók közé tartozik, amelyek élen járnak az elektromos járművek fejlesztésében. A Nissannal a háttérben erre minden kapacitása meg is van, ráadásul gyakorlati tapasztalatokban is bővelkedik. A francia piacon ugyanis évek óta értékesít első generációs villanyautókat, melyek ugyan nem a legkorszerűbb technikát képviselik, de megfizethetőek voltak.

Az egyre nagyobb Renault Z.E. flottában a Fluence és a rövid Kangoo mellett hamarosan megjelenik a hosszú Kangoo is, a Maxi. Ez ötüléses személy- és kétüléses haszonjármű kivitelben is elérhető lesz. A dolog igazi érdekessége az autó árazása. Adók és támogatások nélkül 21 200-22 000 eurós árat kalkuláltak, ami Franciaországban még egy 5 000 eurós támogatás is csökkent.

A 16 000 eurós ár egy hagyományos, dízelmotorral szerelt Kangoo árával egyezik meg. Az elektromos változat viszont nem tartalmazza a lítium-ion akkumulátorokat, melyeket 72 euro/hónap áron bérelhetnek a felhasználók. Egy feltöltéssel - a környezeti- és forgalmi viszonyoktól, valamint a vezetési stílustól függően - akár 170 km megtételére is képes autó "teletankolása" mintegy 1,5 euróból megoldható.

Renault Kangoo


A vételár - ami lehet bérleti, vagy lízingdíj is - és az akkumulátorok által megkövetelt havi ráfordításhoz még hozzájön a rendszeres karbantartás költsége, mely megegyezik egy maximum évi 15 000 km-es futásteljesítmény hagyományos modellével. A Renault terminológiáját magyarra fordítva ez minimális ráfordítást jelent, ugyanis az új modelljeiket 20-30 ezer kilométerenként kell csak szakszervizbe vinni.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?