15 °C Budapest

Villanyrezsó? Nem, villany-Renault: kiszámoltuk mennyibe kerül

2011. február 26. 17:02

A Renault is azon autógyártók közé tartozik, amelyek élen járnak az elektromos járművek fejlesztésében. A Nissannal a háttérben erre minden kapacitása meg is van, ráadásul gyakorlati tapasztalatokban is bővelkedik. A francia piacon ugyanis évek óta értékesít első generációs villanyautókat, melyek ugyan nem a legkorszerűbb technikát képviselik, de megfizethetőek voltak.

Az egyre nagyobb Renault Z.E. flottában a Fluence és a rövid Kangoo mellett hamarosan megjelenik a hosszú Kangoo is, a Maxi. Ez ötüléses személy- és kétüléses haszonjármű kivitelben is elérhető lesz. A dolog igazi érdekessége az autó árazása. Adók és támogatások nélkül 21 200-22 000 eurós árat kalkuláltak, ami Franciaországban még egy 5 000 eurós támogatás is csökkent.

A 16 000 eurós ár egy hagyományos, dízelmotorral szerelt Kangoo árával egyezik meg. Az elektromos változat viszont nem tartalmazza a lítium-ion akkumulátorokat, melyeket 72 euro/hónap áron bérelhetnek a felhasználók. Egy feltöltéssel - a környezeti- és forgalmi viszonyoktól, valamint a vezetési stílustól függően - akár 170 km megtételére is képes autó "teletankolása" mintegy 1,5 euróból megoldható.

Renault Kangoo


A vételár - ami lehet bérleti, vagy lízingdíj is - és az akkumulátorok által megkövetelt havi ráfordításhoz még hozzájön a rendszeres karbantartás költsége, mely megegyezik egy maximum évi 15 000 km-es futásteljesítmény hagyományos modellével. A Renault terminológiáját magyarra fordítva ez minimális ráfordítást jelent, ugyanis az új modelljeiket 20-30 ezer kilométerenként kell csak szakszervizbe vinni.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem