20 °C Budapest

Vége a parkolási trükközéseknek!

2010. november 12. 09:02

Fél évig lehet még visszaélni a hamisított vagy csalás úján szerzett mozgáskorlátozott parkolási igazolványokkal. A kormány a jövő év első felére módosítani fogja a jogszabályt, ezzel akadályoznák meg a további törvénybe ütköző magatartást- írja a Blikk.

A változtatásokról a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság sajtóreferense a lapnak annyit mondott: a jogosultság megállapításának minősítési rendszerén kell változtatni. Jövőre már nem a háziorvos, hanem egy külön testület állapíthatja meg, ki kaphat ingyenes parkolásra jogosító igazolványt. A meglévő kártyákat pedig mindenkinek meg kell majd újítania.

A rendelet már több mint egy éve készen van, csak valamilyen "rejtélyes okból" eddig az íróasztalfiókban hevert. Azonban most újra elővették a törvényalkotók, és az egyeztetések után, fél éven beül érvénybe is léptetik az új szabályozást.


 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?