4 °C Budapest

Meglestük az Opel elektromos kisautóját - képek

2009. május 8. 12:02

A pénzügyi nehézségek ellenére az Opel úgy döntött, hogy folytatja az elektromos meghajtású városi kisautó fejlesztését. A tervek szerint 2012-ben gördülhet le az első kizárólag árammal hajtott európai autó a futószalagokról.

A gyártó a fejlesztések során elővette egy öt évvel ezelőtti tanulmányautó terveit, valamint merített a Chevrolet hasonló irányú kezdeményezéseiből is. A gyártó előre tekint és három éven belül meg kívánja valósítani az elektromos kisautót.


A legnagyobb kihívás az autó hatótávolságának növelése, mivel egyelőre ebben a tekintetben nem igazán vehetik fel a versenyt a benzines vetélytársakkal. Hosszú munka áll még a fejlesztők előtt, mivel e jelenlegi becslések szerint egy feltöltéssel 150 kilométer megtételére lesz képes a jármű.


Mivel elsősorban városi közlekedésre tervezik az autót, ez nem jelent olyan súlyos problémát, az akkumulátorok vételára annál inkább. A fejlesztők még nem tudják pontosan megmondani az alkatrész élettartamát, de egy csere mai áron körülbelül kétmillió forintba kerül, ami jelentősen megdrágítja az elektromos kisautót.


A tervezők szerint bár a méretek alapján sokan kétszemélyesnek gondolnák az autót, az elektromos Opel négyszemélyes lesz, sőt kisebb csomagok is elférnek majd a járműben. A hírek szerint amint zöld lámpát kap a gyártó, megkezdődhet a termelés, az első elektromos Opel 2012-re készülhet el (a képek forrása: motorauthority.com).

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16