Meglestük az Opel elektromos kisautóját - képek

2009. május 8. 12:02

A pénzügyi nehézségek ellenére az Opel úgy döntött, hogy folytatja az elektromos meghajtású városi kisautó fejlesztését. A tervek szerint 2012-ben gördülhet le az első kizárólag árammal hajtott európai autó a futószalagokról.

A gyártó a fejlesztések során elővette egy öt évvel ezelőtti tanulmányautó terveit, valamint merített a Chevrolet hasonló irányú kezdeményezéseiből is. A gyártó előre tekint és három éven belül meg kívánja valósítani az elektromos kisautót.


A legnagyobb kihívás az autó hatótávolságának növelése, mivel egyelőre ebben a tekintetben nem igazán vehetik fel a versenyt a benzines vetélytársakkal. Hosszú munka áll még a fejlesztők előtt, mivel e jelenlegi becslések szerint egy feltöltéssel 150 kilométer megtételére lesz képes a jármű.


Mivel elsősorban városi közlekedésre tervezik az autót, ez nem jelent olyan súlyos problémát, az akkumulátorok vételára annál inkább. A fejlesztők még nem tudják pontosan megmondani az alkatrész élettartamát, de egy csere mai áron körülbelül kétmillió forintba kerül, ami jelentősen megdrágítja az elektromos kisautót.


A tervezők szerint bár a méretek alapján sokan kétszemélyesnek gondolnák az autót, az elektromos Opel négyszemélyes lesz, sőt kisebb csomagok is elférnek majd a járműben. A hírek szerint amint zöld lámpát kap a gyártó, megkezdődhet a termelés, az első elektromos Opel 2012-re készülhet el (a képek forrása: motorauthority.com).

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem