Close up of hands filling up a lottery ticket form a concept of gambling

Életéről vallott a lottómilliárdos: Bárcsak ne nyertem volna meg!

2022. november 5. 17:02

Egy 32 éves indiai férfi családját elárasztották a pénzkéregető emberek. Mint mondta, már az utcára sem mer kimenni, félti felesége és kisgyereke biztonságát. Az állami lottón nyert összeg keseríti meg az életét az indiai férfinak.

Egy 32 éves indiai férfi mintegy 250 millió rúpiát, azaz nagyjából 1,2 milliárd forintot nyert Kerala állam lottóján. A férfi élete ezt követően álomból rémálommá vált, ugyanis hiába ez minden idők legnagyobb lottónyereménye az államban, a hatalmas összeget Anoop B. pár nap múlva már átokként kezdett erre tekinteni.

A BBC-nek nyilatkozó győztes, Anoop B. elmondta, hogy azt kívánja, bár csak ne nyert volna, illetve hogy a harmadik nyeremény sokkal jobb lett volna. Két hónappal később még nagyob csapásként éli meg, hogy gazdag lett, hiszen mint mondta, minden egyes róla szóló cikk után pénzkérő emberek rohamozzák meg, és még azt sem engedte, hogy fotót közöljenek róla.

A fuvarozásból élő férfi elmondta, hogy még két hónap sem volt elég arra, hogy feldolgozza, mi történt. Heteken át emberek százai jelentek meg a házuknál, hogy pénzt kérjenek, és sokan fel voltak háborodva, amikor nem adtak nekik. Elmondása szerint sok közeli barátja és hozzátartozója nem áll szóba velük, és még most is félve megy ki az utcára, attól tartva, hogy felismerik, és pénzt kezdenek el követelni tőle. Mint elmondta, a boltban még visszajárót sem akarnak adni neki, azzal, hogy úgyis van egy csomó pénze.

Egy másik indiai lottónyertes, egy szintén fuvarozásból élő 59 éves férfi egy televíziós műsorban adott tanácsokat Anoopnak, miután neki is hasonló szenvedésben volt része a nyeremény miatt. Anoop elmondta, azt tervezi, hogy a következő években egyáltalán nem nyúl a nyereményhez, míg ki nem találja, hogy mit is tesz a hatalmas összeggel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05