8 °C Budapest
Close up of hands filling up a lottery ticket form a concept of gambling

Életéről vallott a lottómilliárdos: Bárcsak ne nyertem volna meg!

2022. november 5. 17:02

Egy 32 éves indiai férfi családját elárasztották a pénzkéregető emberek. Mint mondta, már az utcára sem mer kimenni, félti felesége és kisgyereke biztonságát. Az állami lottón nyert összeg keseríti meg az életét az indiai férfinak.

Egy 32 éves indiai férfi mintegy 250 millió rúpiát, azaz nagyjából 1,2 milliárd forintot nyert Kerala állam lottóján. A férfi élete ezt követően álomból rémálommá vált, ugyanis hiába ez minden idők legnagyobb lottónyereménye az államban, a hatalmas összeget Anoop B. pár nap múlva már átokként kezdett erre tekinteni.

A BBC-nek nyilatkozó győztes, Anoop B. elmondta, hogy azt kívánja, bár csak ne nyert volna, illetve hogy a harmadik nyeremény sokkal jobb lett volna. Két hónappal később még nagyob csapásként éli meg, hogy gazdag lett, hiszen mint mondta, minden egyes róla szóló cikk után pénzkérő emberek rohamozzák meg, és még azt sem engedte, hogy fotót közöljenek róla.

A fuvarozásból élő férfi elmondta, hogy még két hónap sem volt elég arra, hogy feldolgozza, mi történt. Heteken át emberek százai jelentek meg a házuknál, hogy pénzt kérjenek, és sokan fel voltak háborodva, amikor nem adtak nekik. Elmondása szerint sok közeli barátja és hozzátartozója nem áll szóba velük, és még most is félve megy ki az utcára, attól tartva, hogy felismerik, és pénzt kezdenek el követelni tőle. Mint elmondta, a boltban még visszajárót sem akarnak adni neki, azzal, hogy úgyis van egy csomó pénze.

Egy másik indiai lottónyertes, egy szintén fuvarozásból élő 59 éves férfi egy televíziós műsorban adott tanácsokat Anoopnak, miután neki is hasonló szenvedésben volt része a nyeremény miatt. Anoop elmondta, azt tervezi, hogy a következő években egyáltalán nem nyúl a nyereményhez, míg ki nem találja, hogy mit is tesz a hatalmas összeggel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem