10 °C Budapest
Pink locked handcuffs for adult games on pink background

Amit mindig is tudni akartál a s zexről: a legjobb dokumentumfilmek a szexről

2022. április 2. 12:16

A mai napig tabuként kezeljük a szexet, miközben a mindennapjaink része és kérdések ezreit veti fel bennünk. Van olyan, hogy magyar s zex? Változik ez egyáltalán kultúránként? Mi a titka a mindent elsöprő orgazmusnak? Mi a normális, a napiszex, vagy ha nem kívánjuk annyiszor szerelmünket? Ezekre és kismillió más kérdésre keresik a választ ezek a dokumentumfilmek és sorozatok a különböző streaming szolgáltatók jóvoltából, mint a Netflix, az Amazon Prime vagy az HBO Max.

Bár már bőven benne vagyunk a 21. században még mindig tabuként kezeljük a szexet, legyen szó a női vágyakról, vagy akár a pornónézési szokásokról. Miközben büszkék vagyunk a „magyar s zexre”, azaz a magyar módira kérdések tömkelegei merülnek fel nap mint nap, amiket sokszor nem tudunk kinek feltenni: milyen a jó s zex? Mindenki számára természetes a napi szex? Tényleg többéle orgazmus létezik?

Ezeket a témaköröket járják körül a Netflixen, Amazonon és az HBO Max-on futó dokumentumfilmek és sorozatok, amikből sok mindent tudunk tanulni a s zexről és az azt körül lengő mítoszokról.

The principles of pleasure – Netflix

A Netflixen futó minisorozat a női szexualitást járja körül, ami nem csak a nőknek lehet kötelező tananyag. A dokumentumfilm ünnepli a szex nyújtotta örömöket, miközben megpróbálja felnyitni a szemünket a tudományos tények segítségével.

Sex and Love around the world – Netflix

A Sex and Love around the world-ben Christiane Amanpor kalauzol el minket a világ különböző pontjaira, hogy megmutassa, hogy melyik kultúra hogyan viszonyul a szexhez. Ha érdekel minket, hogy mi a különbség a magyar szex és a nyugat afrikai között ez a mi sorozatunk a Netflixen.

American Playboy: The Hugh Hefner Story – Amazon Prime

Összeállításunkban rendhagyó helyet foglal el a Hugh Hefner életét feldolgozó film, viszont lássuk be nem lehet beszélni a szexről az egykori playboy nélkül, aki megváltoztatta a világot az újságjával és az életfelfogásával. Az életéről készült filmet az Amazon Prime-on tudjuk megnézni.

Hot Girls Wanted – Netflix

A Netflix saját gyártású dokumentumfilmje, a Hot Girls Wanted a webcam modellek világába kalauzol el minket. Mindenki fejében él erről a mesterségről egy kép, hogy ki hogyan és miért kerül pontosan bele: van, akit a párja kényszerít, van, akinek nincs más pénzkeresési lehetősége, más a tanulmányai miatt kezd bele és vannak, akik csak buliból. Az itt dolgozó emberek életébe és céljaiba tekinthetünk bele, miközben a szakma árnyoldalát se felejtették el az alkotók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sex Unzipped – Netflix

A Sex Unzipped című sorozatban egy hazánkban kevésbé ismert rapper, Saweetie vezet be minket a gyönyörök világába. A sorozat nem csak élteti az egészséges szexet, de egyben segít a felvilágosításban is, hiszen a zenészen kívül szakemberek is megszólalnak a kérdésben. Mindezt színes bábokkal a Netflixen.

Vagina monológok – HBO Max

A Vagina monológok egy régi klasszikus monodráma, amiről már mindenki hallott, ha máshonnan nem a Jóbarátokból. Ez viszont az eredeti darabnak egy 2002-es újragondolása, aminek a főszereplője a színdarab írónője, Eve Ensler. Az előadóművész nők százaival beszélgetett a mai napig tabunak számító témákról, mint a női vágyak, szex, orgazmus és minden, ami vele jár.

Sex, explained – Netflix

A Netflixen futó minisorozat nem csak felnőtteknek, de akár nagyobb kamaszoknak is kötelező lehet. Ugyanis az ötrészes dokumentumfilmsorozat olyan kérdéseket jár körbe tabuk nélkül, mint a szexuális fantáziák, a fogamzásgátlás vagy akár maga a születés. Ezek pedig mind olyan dolgok, amikkel szembesülünk nap mint nap, mégis sokszor nem értjük magát a folyamatot, pedig elengedhetetlen lenne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm