16 °C Budapest
Lovely little girl in warm clothing looking through the window thoughtfully while sitting on the window sill in her new home.

Ezekkel fognak fűteni az iskolákban, közintézményekben: rengeteg kazánt vesz a kormány

2022. szeptember 20. 10:23

Megjelent a Magyar Közlönyben a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításáról szóló kormány határozat.

Megjelent a kormány határozata a Magyar Közlönyben, ami a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításához szükséges intézkedésekről szól. Mint írták, a magyar energiaellátás biztonsága és az energiaárak elviselhető szinten tartása miatt elengedhetetlenek a gyors és hatékony kormányzati intézkedések.

Ennek része, hogy a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra térhetnek át, amit a kormány hosszabb távon magyar gyártó bevonásával képzel el. Orbán Viktor éppen ezért megbízta Palkovics Lászlót, technológiai és ipari minisztert, hogy gondoskodjon 400 darab konténerkazán beszerzéséről és üzembe helyezéséről.

A hazai gyártókapacitás kialakításának támogatása érdekében 35 százalékos támogatási intenzitásnak megfelelő 1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást fog nyújtani. Az ipari és belügyminiszter létre fog hozni egy szakértői munkacsoportot, amely meghatározza, hogy milyen sorrendben, mely intézményekhez lehet konténerkazánokat telepíteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?