18 °C Budapest
Sunset image of the beautiful Danube river curve, Pest county, Hungary

Ebben a magyar megyében épül a legtöbb családi ház: rengetegen költöznek most ide

2022. szeptember 13. 08:15

Pest megyében is csökkent a lakásépítési kedv 2022 I. negyedévében: 42%-kal (országosan 26%-kal) visszaesett az épített lakások száma az előző év azonos időszakához képest. Elsősorban a családiház-építések csökkenése fordította a megyei lakásépítési piacot negatív irányba, viszont még mindig itt a legnagyobb a lakásépítések intenzitása a megyék köz, nem számítva a fővárost. 

Összesen 695 lakást vettek használatba, 68%-uk városokban, 32%-uk községekben épült. Mindkét településtípus esetében jelentősen csökkent az építési kedv. Építési forma szerint a lakások 89%-át családi házas formában, 6,5%-át többszintes, többlakásos épületben adták át, a fennmaradó rész döntő többsége csoportházban épült.

Pest megyében az új lakások átlagos alapterülete továbbra is jelentősen meghaladta az országos átlagot és a használatba vett lakások 77%-át építették 4 vagy annál több szobával, ami a megyék közül a legmagasabb arány volt - írja a HelloVidék. 2022 I. negyedévében 67 lakás szűnt meg a megyében, bő ötödével több, mint egy évvel korábban. Száz épített lakásra 10 megszűnés jutott.

A teljes cikk Pest megye demográfiai változásairól, gazdaságáról, munkaerő- és ingatlanpiacáról, valamint turizmusáról a HelloVidék oldalán olvasható.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?