19 °C Budapest
Horror áron mérik a szezon gyümölcsét: pedig nagyon jót tesz a szervezetnek

Horror áron mérik a szezon gyümölcsét: pedig nagyon jót tesz a szervezetnek

2021. május 21. 08:16

Kevesen tudják, hogy az egyik kedvenc piros gyümölcsünk, a földieper az egyik legnagyobb vitaminforrásunk is egyben. Nagyon sok betegséget megelőz, ha nyersen fogyasztjuk a szezonjában, ami épp most indult! A HelloVidék összeállítása.

Annak ellenére, hogy igazán divatos gyümölcsnek számít a mai napig a földieper, vagy ahogyan csak egyszerűen hívjuk, az eper, egyáltalán nem a kor teremtette, sőt! Múlt századi receptkönyvek alapvető kelléke volt már, de bizony meglepetést okozott először, mikor olvastam, hogy már az ősember is csipegette a szamócát. Bizonyára nagy izgalmakkal telt az első kóstolás, hiszen a természet alapvető szabályaként: élénk, kiabáló színű terméseket tilos megkóstolni, mivel a legtöbbször mérgezőek. Tehát, köszönjük az első bátor embernek, aki szamócát evett, mert már akkor a vadonban termett, és gyorsan kiderült, hogy inkább méregtelenít, mint mérgez.

A római kori írásos anyagok is jeleznek a fogyasztásáról, mivel díszítésként, később gyógyító jelképként rajzolták a hármas levélalakját. Még később, a Szentháromság jelképe lett, amiből gyakran „áldoztak” 3 darabot a nyilvánosság előtt. Fiatalító gyümölcsként tartják számon, valamint vértisztító és sóoldó hatása miatt ajánlják minden korosztálynak. A konklúzió és a közmegegyezés azonban egy maradt a rómaiak és mai korunk között, hogy akármennyit is eszünk belőle, soha nem lakhatunk jól vele.

A HelloVidék cikkében több epres receptet is találsz, valamint megtudhatod, hogy kell rendesen tárolni a földiepret, hogy sokáig ne romoljon meg!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?