16 °C Budapest

Itt korcsolyázhatsz a fővárosban: mutatjuk az ingyenes lehetőségeket is

2019. december 27. 07:01

Habár az időjárás nem nevezhető kifejezetten téliesnek, a téli sportok egyre népszerűbbek: a téli szünetben, amely idén január 6-ig tart, sok család választja a korcsolyázást, mint a szabadtéri testmozgás egyik legkellemesebb formáját.

Persze egy-egy pályabelépő nem olcsó mulatság, pláne ha az egész család csúszkálna. A Városligeti Műjégpálya délelőtt 10 és 14, valamint 17 és 21 óra között van nyitva. Hétköznapokon a diák/nyugdíjas belépő 1000 forint, kiemelt időszakban 1500 forint, a teljes árú 1500, illetve 2000 forint.

A Marczibányi Sportcentrumban rengeteg sportot kipróbálhatunk, többek között korcsolyázni is lehet a pályán - ám érdemes érdeklődni mielőtt útnak indulunk, hiszen gyakran tartanak különféle edzéseket a jégen, amikor a nagyközönség számára nem nyitott. A felnőtt belépő 1750 forint, a gyerekjegy 1400 forintba kerül.

A Budai Műjégpálya a Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között, a Mammut 2-vel szemben. A nyitva tartassál kapcsolatban itt is érdemes előre érdeklődni, gyakran foglalt óvodás, iskoláscsoportoknak, a belépő 1600, gyermekeknek 1300 forint.

Horváth Mihály téri jégpálya a VIII. kerület lakosainak ingyenes, kerületen kívüli lakosoknak 600, illetve 400 forint a belépő.

A Kőbányai "CÁPA" Jégpályán a felnőttjegy 800, a gyermekjegy 650 forintba kerül.

Ingyen is lehet csúszni

December 6-án nyílt meg a Bálnateraszán Budapest legnagyobb ingyenes pályája, ahol korcsolyát is lehet bérelni 1000, illetve 1500 forintért. Ünnepnapok kivételével 10 és 22 óra között van nyitva.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az adventi ünnepek kezdetével minden évben két helyszínen nyitja meg az óbudai lakosság részére a térítésmentesen használható jégpályákat.

2019. november 29-től 2020. február 16-ig várja a korcsolyázni vágyókat az Újpesti Városháza melletti jégpálya. A pályán hétköznaponként 15 és 20 óra között, hétvégente pedig 9-től 20 óráig lehet korcsolyázni (14 és 15 óra között a jeget takarítják).

A VI. kerületi Hunyadi tér jégpályája szintén ingyenesen látogathatják a kerületi lakosok és a környező oktatási intézmények tanulói.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem