24 °C Budapest
Itt áll feketén-fehéren: brutálsokat fizetnek a tévézésért a magyarok

Itt áll feketén-fehéren: brutálsokat fizetnek a tévézésért a magyarok

2019. augusztus 29. 16:53

Elhelyeztük Magyarországot a tévé-térképen: kiderült, hogy hazánkban átlagosan 54 ezer forintot kell fizetni a szolgáltatásért évente. Ez kb. feleannyi, mint mondjuk a svájci TV-csekk, de a vizsgált országok közül a lengyeleknél a legolcsóbb az előfizetés, nagyjából harmadannyi, mint nálunk. Kiderült, hogy hazánkban 4 millió háztartásra 3,5 millió előfizetés jut, és a legtöbben a digitális szolgáltatást veszik igénybe.

Több európai országban is sokkalta olcsóbb a kábeltévés előfizetés éves díja, mint Magyarországon - legalábbis ez derült ki, amikor összehasonlítottuk a hazai átlagárakat az European Broadcasting Union összegzésével.A listán ugyan hazánk nem szerepelt, de a Pénzcentrum a három legnagyobb hazai szolgáltató (Digi, UPC, Telekom) tévécsomag-árai alapján kiátlagolta, hogy itthon 4506 forintba kerül egy hónapra a TV-előfizetés, egy évre tehát 54 072 forintot kell fizetni a szolgáltatásért, ami átszámolva kb. 163,8 euró - 330 forint körüli euróárfolyammal számoltunk, hiszen a hazai valuta a napokban történelmi mélypont közelébe ért az euróval szemben. Így pedig értelemszerűen minden drágább a magyaroknak, amit euróban kell kifizetni.

Ezzel a drágasági lista második felébe kerültünk: az összesítés szerint Írországban kerül nagyjából ennyibe (160 euró, átszámolva majdnem 53 ezer forint) egy átlagos előfizerés. Ellenben a franciáknál csaknem tízezer forinttal olcsóbb egy évre kifizetni a tévét: náluk ugyanis 139 euró (kb. 45 700 forint) az átlagár. Olaszországban még ennél is olcsóbb a szolgáltatás, csupán 90 euró, durván 29 600 forint egy évre náluk az átlagos előfizetési díj.

A vizsgált országok közül Lengyelországban a legolcsóbb a tévézés, nekik csak 63 euróba (20 700 forintba) kerül egy évre az átlagos előfizetés, ami havonta kb. 1700 forintot jelent.

A drágasági listát Svájc vezeti, ahol horrorisztikus 322 euróba (több mint 106 ezer forintba) kerül egy évre az átlagos tévéelőfizetés. a norvégoknál is rengeteget kell kicsengetni, ha valaki tévézni akar - ott 312 euró, 102 ezer forint az éves díj. Ausztriában sem sokkal olcsóbb beköttetni a televíziót, egy évben több mint 98 ezer forintot (300 eurót) kell fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 3,5 millió előfizetés országa

Az NMHH havonta készít gyorsjelentéseket a hazai tévéspiacról: a legfrissebb, júniusi adatok szerint a valamivel több mint 4 millió hazai háztartásra több mint 3,5 millió tévéelőfizetés jut. Az is kiderült, hogy immáron az előfizetések több mint 80 százaléka digitális tévére szól.

A jelentés szerint a legnagyobb magyar szolgáltató címért a Telekom és a Digi verseng - egyelőre utóbbi áll nyerésre 30,1 százalékos piaci részesedéssel, mialatt a Telekom csak egy 29,2 százaléknyi szeletet hasít a tortából. A harmadik helyen a UPC áll, 25,5 százalékniy részesedéssel. A többi kisebb szolgáltató részesedése 15,2 százalékos a piacból.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?