22 °C Budapest

Csalók használják ki a dermesztő hideget: így verik át az áldozatokat

2017. január 27. 16:03

Csalók használják ki a dermesztő hideget Miskolcon, gázkészülék-ellenőrnek adják ki magukat, így jutnak be áldozataik lakásába. Nemcsak Borsodban csapnak le a csalók, nemrég a Tigáz ügyfeleit is megpróbálták átverni a bűnözők.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy bejelentés alapján szerzett tudomást arról, hogy Miskolcon ismeretlen személyek a hivatal ellenőreinek kiadva magukat keresnek fel lakástulajdonosokat. Az ismeretlenek azzal kopogtatnak be a lakásokba, hogy a gázkészülékeket kell ellenőrizniük a szénmonoxid mérgezések megelőzése érdekében.

Ezzel szemben a hivatal munkatársai jelenleg nem végeznek ilyen típusú ellenőrzéseket, ezért senki ne engedjen be olyanokat, akik az energiahivatal ellenőrzéseire hivatkozva próbálnak bejutni a lakásokba.

Arra kéri a fogyasztókat, ha hasonló esetekről van tudomásuk, azt jelezzék a hivatal ügyfélszolgálati telefonszámán (+36 1 459 7740) és értesítsék a rendőrséget is.

A gázkészülékek helyes működésének ellenőrzése egyébként a szolgáltatók feladata, az ellenőrzést végző munkatársak minden esetben dokumentumokkal igazolják magukat, mielőtt belépnének az ingatlanokba, és az esetleges ellenőrzésekről korábban értesítik a fogyasztókat.

Nemcsak Miskolcon csapnak le

Újabb "trükkös szakemberek" jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik ezúttal a Pest megyei Farmoson próbálnak szénmonoxid érzékelő készülékekre pénzt beszedni. A trükközők a Társaság megbízottainak adva ki magukat igyekeznek megkárosítani az ügyfeleket.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?