18 °C Budapest

Ez lesz a világ egyik legdrágább lakása

Pénzcentrum
2013. szeptember 27. 17:34

New York legnagyobb és legdrágább, 130 millió dolláros (28,6 milliárd forint) otthonává alakítják át az 1930-as években emelt River House nevű art deco apartman-toronyház magánklubját.

Az utcáról nyíló saját bejárattal és vízparti kerttel rendelkező ötemeletes klubhelyiségben nagyjából tíz manhattani lakóházra elegendő szoba van - adta hírül a The Wall Street Journal című amerikai napilap hírportálja. "A megfelelő ember számára ez a trófeák trófeáját jelenti" - mondta Kirk Henckels, az érintett ingatlan eladásában nem érdekelt Stribling & Associates nevű ügynökség munkatársa.

Az East River partján magasodó épület intéző bizottsága azután döntött az 5700 négyzetméteres helyiség eladásáról, hogy nem sikerült megegyeznie a River Club of New York nevű zártkörű klubbal a hosszú távú bérleti szerződés megújításáról, vagy a helyiség megvásárlásáról.

A nonprofit csoport azóta bérelte a helyiséget, hogy a 26 emeletes art deco torony 1931-ben megnyitotta a kapuit. A klubnak két teniszpályája, egy medencéje, egy squashpályája és egy kártyaszobája van. Magának az épületnek pedig olyan hírességek voltak már a lakói, mint Henry Kissinger és a regényíró Barbara Taylor Bradford.

A helyiség átalakítási tervei között szerepel a könyvtár és egyéb szobák belmagasságának megduplázása, az egyik teniszpálya megtartása és egy 25 méteres, kertre nyíló medence kiépítése.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eddigi legdrágább New York-i ingatlan egy 626 négyzetméteres penthouse lakás volt, amely 88 millió dollárért talált gazdára.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm