12 °C Budapest

Bezöldültek! Jönnek a K&H zöld bankfiókok!

2009. december 7. 11:42

A K&H Csoport újabb bankfiókot alakított át úgynevezett zöldfiókká, amelynek működése nem szennyezi a levegőt a geotermikus energia felhasználása révén. A Bank legújabb, immáron 4. zöldfiókja, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már elkészült, 2010-ben pedig legalább 3 zöld fiók nyitását tervezi a K&H.

A K&H a 4. bankfiókját is átalakította: az ócsai, váci, budapesti fiókok mellett Fehérgyarmaton is kizöldült egy bankfiók. A modernizált bankfiókok különlegessége, hogy egyáltalán nem használnak közvetlenül fosszilis energiahordozókat, így működésük nem szennyezi helyben a levegőt.

A jövőbe mutató kezdeményezés nemcsak a környezetet kíméli, de egy új technológiának köszönhetően az energiafelhasználást is jelentősen csökkenti, hiszen a fiókok geotermikus energiát használnak: a zöldfiókoknál olyan speciális berendezés működik, amely a külső környezet hőenergiáját hasznosítja, így nincs szükség olyan fűtőanyagokra, mint a szén, kőolaj vagy földgáz, amelyek erősíthetik az üvegházhatást és hozzájárulnak a globális felmelegedéshez.

Az átalakított fiókok nemcsak a Föld hőenergiáját, hanem a légkör hőenergiáját is hasznosítják a napenergia elraktározása révén, az áramfelhasználásuk pedig csak annyi, mint egy nagyobb hűtőszekrénynek.

A zöldfiókoknál használt speciális berendezés működési elve egy hőszivattyús rendszeren alapul, amellyel megoldható a fűtés, hűtés és a melegvíz előállítása. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A K&H Csoport számára kiemelkedő fontossággal bír a természetes környezet megóvása. Ennek érdekében számos kezdeményezést indítottunk útjára, hogy a működésünk során kibocsátott, az üvegházhatásért felelős gázokat az ún. üveggázokat csökkentsük. Közvetve az üvegházhatás csökkentését befolyásolja az energiafelhasználás csökkentése is, hiszen az energiafelhasználás növekedése az egyik oka a nagymértékű légszennyezésnek. Tevékenységünk során, ezért az általunk felhasznált energiamennyiségre is odafigyelünk. Magyarországnak nagyon jó adottságai vannak, ha a geotermikus energia felhasználási lehetőségeit nézzük, ezért 2010-ben 3-4 bankfiók ilyen jellegű átalakítását tervezzük. A K&H ezzel is hozzájárul, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek" - mondta Laboranovits György a K&H Ingatlangazdálkodási, Logisztikai és Bankbiztonsági Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

A K&H CSR stratégiájának fókuszában négy terület áll - az egészségügy, a sport, a vonzó munkahely kialakítása, valamint a környezetvédelem. Ez utóbbi elv szellemében kerülnek fejlesztésre és kialakításra a zöld fiókok és a K&H új székháza is, hiszen a K&H Csoport törekszik arra, hogy társadalom és a fizikai környezete évtizedek, vagy akár évszázadok múlva is élhető legyen. A környezetért, a társadalomért tett erőfeszítéseit az irányítja, hogy üzleti eredményeinek elérése közben is elősegítse a társadalom tagjai számára a teljes élet megvalósítását.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem