Bezöldültek! Jönnek a K&H zöld bankfiókok!

2009. december 7. 11:42

A K&H Csoport újabb bankfiókot alakított át úgynevezett zöldfiókká, amelynek működése nem szennyezi a levegőt a geotermikus energia felhasználása révén. A Bank legújabb, immáron 4. zöldfiókja, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már elkészült, 2010-ben pedig legalább 3 zöld fiók nyitását tervezi a K&H.

A K&H a 4. bankfiókját is átalakította: az ócsai, váci, budapesti fiókok mellett Fehérgyarmaton is kizöldült egy bankfiók. A modernizált bankfiókok különlegessége, hogy egyáltalán nem használnak közvetlenül fosszilis energiahordozókat, így működésük nem szennyezi helyben a levegőt.

A jövőbe mutató kezdeményezés nemcsak a környezetet kíméli, de egy új technológiának köszönhetően az energiafelhasználást is jelentősen csökkenti, hiszen a fiókok geotermikus energiát használnak: a zöldfiókoknál olyan speciális berendezés működik, amely a külső környezet hőenergiáját hasznosítja, így nincs szükség olyan fűtőanyagokra, mint a szén, kőolaj vagy földgáz, amelyek erősíthetik az üvegházhatást és hozzájárulnak a globális felmelegedéshez.

Az átalakított fiókok nemcsak a Föld hőenergiáját, hanem a légkör hőenergiáját is hasznosítják a napenergia elraktározása révén, az áramfelhasználásuk pedig csak annyi, mint egy nagyobb hűtőszekrénynek.

A zöldfiókoknál használt speciális berendezés működési elve egy hőszivattyús rendszeren alapul, amellyel megoldható a fűtés, hűtés és a melegvíz előállítása. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A K&H Csoport számára kiemelkedő fontossággal bír a természetes környezet megóvása. Ennek érdekében számos kezdeményezést indítottunk útjára, hogy a működésünk során kibocsátott, az üvegházhatásért felelős gázokat az ún. üveggázokat csökkentsük. Közvetve az üvegházhatás csökkentését befolyásolja az energiafelhasználás csökkentése is, hiszen az energiafelhasználás növekedése az egyik oka a nagymértékű légszennyezésnek. Tevékenységünk során, ezért az általunk felhasznált energiamennyiségre is odafigyelünk. Magyarországnak nagyon jó adottságai vannak, ha a geotermikus energia felhasználási lehetőségeit nézzük, ezért 2010-ben 3-4 bankfiók ilyen jellegű átalakítását tervezzük. A K&H ezzel is hozzájárul, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek" - mondta Laboranovits György a K&H Ingatlangazdálkodási, Logisztikai és Bankbiztonsági Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

A K&H CSR stratégiájának fókuszában négy terület áll - az egészségügy, a sport, a vonzó munkahely kialakítása, valamint a környezetvédelem. Ez utóbbi elv szellemében kerülnek fejlesztésre és kialakításra a zöld fiókok és a K&H új székháza is, hiszen a K&H Csoport törekszik arra, hogy társadalom és a fizikai környezete évtizedek, vagy akár évszázadok múlva is élhető legyen. A környezetért, a társadalomért tett erőfeszítéseit az irányítja, hogy üzleti eredményeinek elérése közben is elősegítse a társadalom tagjai számára a teljes élet megvalósítását.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?