1 °C Budapest

Budapesten drága az élet - már az amerikaiak is tudják!

Pénzcentrum
2006. október 30. 09:30

Magasabb összegben határozta meg a Budapesten élő amerikaiak esetében az USA pénzügyminisztériuma azt az összeget, amely mint lakhatási költség levonható a jövedelemadóból, mint Oslóban vagy Moszkvában élő állampolgárainál - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A január elsejével életbelépő, visszamenőleges hatályú törvény értelmében ezentúl más-más támogatásra számítanak a világ számos pontján élő és tevékenykedő amerikaiak, attól függően, hogy a lakhelyük szerinti lakhatási költségek hogyan viszonyulnak az átlagos amerikai költségekhez. Az intézkedés így azoknak jelent majd könnyebbséget, akik magasabb költségviszonyok között kénytelen élni, így például jobban járnak majd a hongkongi, szingapúri vagy londoni lakosok.

A pénzügyi tárca által elkészített táblázatban régiónkból csupán Budapest szerepel, ahol is évi 32 500 dollárban állapították a levonható lakhatási költségek felső határát, fővárosunk megelőzte ezzel Oslót és Moszkvát is. A Wall Street Journal szerint azonban a magas adóterhekkel rendelkező országokban az életbelépő törvény aligha fog enyhíteni a vállalkozókra nehezedő terheken, és sok olyan amerikai vállalkozót is érint, akik egyébként is vállalták: munkavállalóiknak nem kell nagyobb adóterheket viselniük, mint hazájukban tennék.

Az intézkedések miatt egyébként hideget és meleget is kapott a pénzügyminisztérium, az oroszországi kereskedelmi kamara például szóvá tette, hogy a lakhatási költségeket Moszkvára vonatkozóan nagyon alacsonyan állapították meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?