Budapesten drága az élet - már az amerikaiak is tudják!

Pénzcentrum
2006. október 30. 09:30

Magasabb összegben határozta meg a Budapesten élő amerikaiak esetében az USA pénzügyminisztériuma azt az összeget, amely mint lakhatási költség levonható a jövedelemadóból, mint Oslóban vagy Moszkvában élő állampolgárainál - írja a Világgazdaság.

A január elsejével életbelépő, visszamenőleges hatályú törvény értelmében ezentúl más-más támogatásra számítanak a világ számos pontján élő és tevékenykedő amerikaiak, attól függően, hogy a lakhelyük szerinti lakhatási költségek hogyan viszonyulnak az átlagos amerikai költségekhez. Az intézkedés így azoknak jelent majd könnyebbséget, akik magasabb költségviszonyok között kénytelen élni, így például jobban járnak majd a hongkongi, szingapúri vagy londoni lakosok.

A pénzügyi tárca által elkészített táblázatban régiónkból csupán Budapest szerepel, ahol is évi 32 500 dollárban állapították a levonható lakhatási költségek felső határát, fővárosunk megelőzte ezzel Oslót és Moszkvát is. A Wall Street Journal szerint azonban a magas adóterhekkel rendelkező országokban az életbelépő törvény aligha fog enyhíteni a vállalkozókra nehezedő terheken, és sok olyan amerikai vállalkozót is érint, akik egyébként is vállalták: munkavállalóiknak nem kell nagyobb adóterheket viselniük, mint hazájukban tennék.

Az intézkedések miatt egyébként hideget és meleget is kapott a pénzügyminisztérium, az oroszországi kereskedelmi kamara például szóvá tette, hogy a lakhatási költségeket Moszkvára vonatkozóan nagyon alacsonyan állapították meg.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04