23 °C Budapest

Nincs ok a félelemre - visszajönnek a külföldi ingatlanbefektetők...

Pénzcentrum
2006. október 27. 10:30

A hazai ingatlanpiaci szakértők szerint a zavargások csak rövid távon lehetnek negatív hatással a külföldi magánszemélyek ingatlanvásárlási kedvére, a nagybefektetők részéről pedig egyáltalán nem számítanak bármiféle megingásra.

A hazai ingatlanpiaci szakértők szerint a zavargások csak rövid távon lehetnek negatív hatással a külföldi magánszemélyek ingatlanvásárlási kedvére, a nagybefektetők részéről pedig egyáltalán nem számítanak bármiféle megingásra - írja a Napi.

Robert Snow, a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Rt. magyarországi vezetője szerint a külföldi médiában megjelent hírek hatással vannak a befektetőkre, elbizonytalaníthatják, akár el is ijesztheti őket. Szili Balázs, a Prestige-csomag marketing és értékesítési igazgatója egyetért ebben, cégüket eddig hetente körülbelül 20-25 érdeklődő kereste meg telefonon, ez a szám most megduplázódott, ám most főleg arra kíváncsiak a telefonálók, hogy a zavargásoknak milyen hatása van befektetésükre. Többen jelezték azt is, hogy az eredetileg hosszú távú befektetésüket a tervezettnél rövidebb idő alatt szeretnék kifuttatni.

Az ingatlanfejlesztők sokkal kevésbé látják borúlátóan a fennálló helyzetet. Mozsár István, a luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó Engel&Völkers magyar cégének vezetője például azon a véleményen van, hogy a befektetők nem saját maguk számára, így sokkal jobban érdekli őket az ország gazdasági teljesítménye vagy az elvárt hozam. Hozzátette még, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban nem számítanak újdonságnak az ilyen események, ezért nem hiszi, hogy ezek az átmeneti kellemetlenségek jelentősen befolyásolhatnák a döntést.

Hasonlóképpen vélekednek az Otthon Centrum és a Duna House Kft. vezető elemzői is. Valkó Dávid csupán rövid távon tartja valószínűnek, hogy az események hatással lennénk a külföldiek vásárlói hajlandóságára, míg Murányi Ákos szerint nagyobb visszaesés csak a mobilabb bérlakás-piacon várható, de itt is csak rövid távon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Salamon Adorján, az Eston International Rt. elnök-vezérigazgatója szerint az ingatlanbefektető társaságok néhány hétnél sokkal hosszabb távra terveznek, így ebben az esetben még csak megingással sem kell számolnia a szektornak. Jó példa erre, hogy a tavalyi párizsi erőszakhullám sem fordította el a befektetni szándékozókat a francia fővárostól.

Talán a hotelpiac lehet a gyenge pont, ahol rövid távon, esetleg egy negyedév mérlegében erőteljesen meglátszódhat a zavargások hatása. Trexler Ferenc, a DTZ Hungary ingatlanbefektetési tanácsadója szerint a zavargásoknál sokkal nagyobb hatása van a megszorító intézkedések következtében csökkenő váráslóerőnek.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem