Rengeteg pénzt hagynak parlagon ezek az OTP-sek: miért csinálják ezt?

Rengeteg pénzt hagynak parlagon ezek az OTP-sek: miért csinálják ezt?

2019. május 29. 18:01

Egyre népszerűbbek az önsegélyező szolgáltatások az OTP Egészségpénztár ügyfelei körében - azonban a támogatások egy részét csak kevesen igénylik. A klasszikus értelemben vett egészségügyi szolgáltatások már széles körben ismertek a pénztártagok számára, amit jól szemléltet, hogy 2018-ban több mint 10,9 milliárd forintnyi egyéni befizetés érkezett a pénztárhoz. A különböző élethelyzetekben segítséget nyújtó önsegélyező szolgáltatásokat mégis kevesen igénylik, holott kihasználhatnák a Pénztár összes előnyét.

2017 óta az OTP Egészségpénztárnál különböző, önsegélyező szolgáltatások is igénybe vehetőek, melyeket a legfrissebb adatok alapján még sok tag nem használ ki.

Pénztárunk szolgáltatás portfóliójával arra törekszik, hogy számos élethelyzetben - legyen szó egészségügyi problémáról vagy akár az állás elvesztéséről - segítséget tudjon adni, útba tudjon igazítani, ezzel pedig megbízható partner legyen a meglévő és a leendő tagok számára. Azonban azt tapasztaltuk, hogy vannak olyan pénztári lehetőségek, melyek kihasználatlanul maradnak. Ez alól kivételt jelentenek a gyerekszületéshez és babaápoláshoz kapcsolódó, valamint a lakáshitel törlesztéshez igénybe vehető szolgáltatások. Az eddig kevésbé ismert lehetőségeket szeretnénk hozzáférhetőbbé, érthetőbbé tenni megújult honlapunkon keresztül is

- mondta el Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója. Éppen ezért az Egészségpénztár összegyűjtött 4 a megélhetést, valamint +1 az életvitelt segítő önsegélyező támogatást, amely valós segítség lehet a mindennapokban.

1. Táppénz kiegészítés

Olyan támogatás, amely betegség esetén a 60 százalékos táppénzt egészíti ki a szokásos teljes jövedelem mértékéig - kizárólag a pénztártag számára. Abban nyújt segítséget, hogy a betegség okozta jövedelem kiesés ne jelentsen költségfinanszírozási problémát a beteg családjának. Az igénybevételhez a munkáltató által kiállított igazolás bemutatása szükséges!

2. Rezsi támogatás

A - védendő fogyasztói státuszban lévő - pénztártag a következő közüzemi díjak finanszírozására veheti igénybe: villamos energia- , gáz-, ivóvíz-, csatorna számla elszámolására. Fontos továbbá, hogy legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér 15 százalékára érvényes. Amire azonban nem terjed ki a támogatás: közös költség, TV, internet, telefon számla, szemétszállítási díj - továbbá a pénztártag kedvezményezettje nem igényelheti.

3. Álláskeresési támogatás

A Pénztár azon személyek részére nyújtja, akiknek jövedelemszerző tevékenysége megszűnt és nyugellátásra nem jogosultak. Az álláskeresési járadék, vagy álláskeresési segély összegének kiegészítése a folyósítás időtartama alatt, legfeljebb az ellátás alapjául szolgáló összeg (a korábbi bér) mértékéig. Ezt a támogatást nem csak a pénztártag, de annak kedvezményezettje is igényelheti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

4. Jelzáloghitel támogatása (Lakás)

Lehetősége van a pénztártagoknak az OTP Egészségpénztáron belül a lakáscélú forint alapú hiteltörlesztésre, amely a következőkre vonatkozik: jelzálog alapú lakásvásárlási hitel, jelzálog alapú lakásfelújítási hitel, jelzálog alapú, lakásépítési hitel, munkáltatói jelzáloghitel lakásvásárlásra banki közreműködéssel, munkáltatói jelzáloghitel lakásfelújításra banki közreműködéssel, munkáltatói jelzáloghitel lakásépítésre banki közreműködéssel, lakástakarékkal kombinált jelzáloghitel lakásvásárlásra, felújításra vagy építésre.

+1: Gluténmentes élelmiszerek

A gluténmentes termékek speciális élelmiszerek, amelyek árazása a normál élelmiszerek felett van - erre a többletköltségre vehetnek igénybe támogatást a pénztártagok. Fontos, hogy a számlán szerepelnie kell a gluténmentes jelzőnek a termék pontos megnevezése mellett, azonban ezek a termékek a Pénztárral nem szerződött szolgáltatóknál is megvásárolhatóak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?