Tízezreket kaszálhatsz ezzel a magyar mesekönyvvel: a sorozat százezret is érhet

Tízezreket kaszálhatsz ezzel a magyar mesekönyvvel: a sorozat százezret is érhet

2019. március 4. 14:02

Tízezreket is elkérhetnek az eladók egy-egy használt könyvért: az Anna, Peti és Gergő sorozat részei, Bartos Erika népszerű gyerekkönyvei újonnan már nem kaphatók. Az újrakiadásáról pedig évek óta nem tudni, mikor várható, vagy várható-e egyáltalán és ez a használt példányok árán is tettenérhető.

Az Anna, Peti és Gergő sorozat, a szerző más műveihez hasonlóan, mint a Brúnó Budapesten, vagy a Bogyó és Babóca sorozat, továbbra is népszerű a gyerekek körében. A különbség csak az, hogy az Anna, Peti, és Gergő köteteket újonnan már nem lehet kapni. A szerző honlapján is csak szűkszavű tájékoztatás fogad minket: "A sorozat jelenleg nem kapható."

Az Anna és Peti-történetek először 2002-ben jelentek meg, akkor még csak egy-egy mese volt egy különálló füzetben. Később, 2006-ban  az  Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg az első két keménytáblás kötet. Az évek alatt további 9 résszel kibővült mesesorozat utolsó kötete 2009-ben jelent meg. Azóta viszont mindenhol kifogytak a raktárkészletek: 2-3 éve, mikor már könyvesboltokban is hiába kerestük volna, elvétve még lehetett találni bevásárlóközpontok polcain, de 

mára már csak antikváriumokban, vagy apróhirdetési oldalaokon juthatunk hozzá Anna, Peti és Gergő történeteihez.

Nem is csekély összegekért. A sorozat köteteinek eredeti ára 2990 forint volt, most Jófogáson 6500 forintért vehetjük meg használtan a Kistestvér érkezik című első részt. Lehetőségünk van megvenni az egész sorozatot, ehhez jelenleg a Jófogáson 75000 forintért, a Vaterán99000 forintos fix áron juthatunk hozzá. Természetesen az eladási ár a könyvek állapotától is függ. 

A második kötet, az Irány az óvoda! közvetlenül az eladótól megvásárolva a moly.hu szerint 6900 forint, de 12890-től 15990 forintos összegekért is árulják a Vonnegut és a Bodoni Antikváriumokban. A Nagycsalád lettünk! kötet fix és licites ára is a Vaterán 10000 forint, az Irány az iskola! című részt pedig Jófogáson 6000-8000 forintért, Vatrerán 10000 forintért szerezhetjük be.

A Játsszunk együtt! árai 6500-tól 9900-ig terjednek az apróhirdetési oldalakon, míg a Családi fészek akár 3990 forintért is a miénk lehet. Így is 1000 forinttal drágábban, mint újonnan volt, de még mindig kedvezőbb ajánlat, mint a 8000 forintos hasonló állapotú példány. A Megmondalak!-ért 5990 forintot kérnek Jófogáson, és 10000 forintot Vaterán. Míg a Süss fel, Nap!-ra 5000 forinttól licitálhatunk.

Az Annakönyv - A kezdetek szintén olcsóbb jófogáson: 6000-9000 forint, míg vaterán 10000-től kezdődő licit ajánlatot is találhatunk. A Petikönyv - Gézengúzok könyve is jófogáson már felbukkan 3000 forintért, Vaterán 10000-ről indul a licit. Az utolsó kötet, a Gergőkönyv - A legkisebbek könyve 4000, 6000 és 10000 forintba is kerülhet az apróhirdetési oldalakon. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ahogy korábban is megállapítottuk az antikvár könyvpiacról: ha a külső körülmények úgy alakulnak, hirtelen megnőhet a kereslet azokra a kötetekre, amelyeket évek óta elő sem vettünk. 

Tízezrek porosodhatnak a könyvespolcodon és nem is tudsz róla.

A kereslet ezekre a könyvekre annyira megnőtt, hogy a facebookon külön erre a sorozatra specializálódott adok-veszek csoportok jöttek létre. Sőt a rukkola.hu könyvcserélő oldal statisztikái szerint átlagosan legalább 100-an jelezték, hogy igényt tartanak egy használt példányra.

Az Anna, Peti és Gergő sorozat esetében az dobta meg így az árakat, hogy újrakiadás hiányában nem lehet csak használtan beszerezni a könyveket. Arról nincs pontos információnk miért nem adják ki újra a sorozatot, azonban kétféle pletykával lehet a facebookon találkozni: Az egyik, hogy mivel a sorozat erősen családi ihletésű, a szerző felnőtt gyerekei már nem szeretnék, ha továbbra is kiadnák a történeteket. A másik pletyka, hogy a kiadási jogok miatt ütközik akadályba az újrakiadás. Ha viszont mindenképpen hozzá szeretnénk jutni, marad a használt példányok vadászása az interneten. Aki pedig eladná a gyűjteményét, az az előnyére fodíthatja a jelenlegi helyzetet. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45