15 °C Budapest
Diákszámlád van? Így bankolhatsz ingyen

Diákszámlád van? Így bankolhatsz ingyen

2015. október 6. 09:01

A diákszámlák között az ingyenes számlavezetési díjú termékek a legnépszerűbbek. A számlavezetési díjat viszont a tranzakciókról kapott SMS értesítéssel kompenzálják a bankok - írja a Világgazdaság.

Az egyes bankoknál némileg eltérő, hány éves korig hajlandók az olcsó számlacsomagot biztosítani. Az OTP, az FHB és az MKB 24 éves korig adja a diákszámlákat, a K&H-nál 25, az Ersténél és az UniCreditnél 26 éves kor a limit. Egy felsőoktatási hallgató, aki havonta 50-60 ezer forintot kap a számlájára számos ingyenes számlavezetési díjú ajánlat közül válogathat, és ha nem kér SMS-értesítést, gyakorlatilag ingyen megúszhatja a bankolást egész évben. Ahol van számlavezetési díj, annak mértéke 200-300 forint körül alakul havonta, az árérzékeny egyetemistákat azonban már ennyi is elriaszthatja.

A fiatalok többsége általában a kártyás készpénzfelvételt és a kártyás vásárlást használja a banki szolgáltatások közül. Előbbinél egyébként is lehet kérni a havonta két ingyenes lehetőséget, utóbbi pedig a bankoknál a tranzakciós illeték bevezetése ellenére végül díjmentes maradt. Amiért viszont szinte mindenhol fizetni kell, és szintén igényli a diákok többsége, az a különféle tranzakciókról szóló SMS-értesítés, amelynek alkalmankénti díja nagyon változatos lehet a bankoknál, de általában 10-50 forint között mozog.

Pénzcentrum vélemény
Ahogy a cikkből is kiderül, az SMS értesítés megszűntetésével, vagy magas limit beállításával (pl. 20 ezer forint) sokat spórolhatnak a diákok. Ez utóbbit egyébként a netbankon keresztül is módosíthatják pár perc alatt. A magas limit beállításával a kisebb, pár ezer forintos kártyás fizetésekről nem jön majd értesítés, viszont a bank sem számol fel érte pénzt. A magasabb összegű tranzakciók utén viszont ugyanúgy jönni fog az SMS. Ha a számlaegyenlegre lenne kíváncsi a diák, akkor ingyenesen a netbankban, vagy a bank mobilalkalmazásában is megnézheti azt, ráadásul ingyenesen.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?