28 °C Budapest
Felügyelet alatt két újabb pénzügyi vállalkozás

Felügyelet alatt két újabb pénzügyi vállalkozás

2014. november 14. 15:16

Az MNB mától felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben résztvevő ügyfeleknek változatlanul teljesíteniük kell törlesztéseiket.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. november 14-től felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. Az MNB ma határozatokban közzétett intézkedéseit a pénzügyi vállalkozások tőkehelyzete, s a jogszerű működés szavatolásának szükségessége indokolta.

A felügyeleti biztosok ma átvették a pénzügyi vállalkozások irányítását azok igazgatóságaitól, s gondoskodnak a megfelelő működésről. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált biztosok kirendelése visszavonásig, de legfeljebb egy évre marad érvényben. Határozataiban az MNB egyéb korlátozó intézkedéseket nem hozott a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-vel, illetve a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-vel szemben.

A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben résztvevő ügyfeleknek a szerződésesekben vagy az azt kiegészítő általános szerződési feltételekben meghatározott módon változatlanul teljesíteniük kell törlesztési kötelezettségüket.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?