21 °C Budapest

Eladó a legendás művész budai álomlakása

Pénzcentrum
2013. március 14. 16:31

Áron alul?! Közel 55 millió forintért eladó a legendás magyar szinkronszínész, Gruber Hugó budai álomlakása - értesült a Pénzcentrum.hu.

"Magyar hangja: Gruber Hugó. Sokan emlékszünk még erre a névre és a kifejezetten kellemes, férfias orgánumra. Megszámlálhatatlan színésznek kölcsönözte a hangját, sok természetfilmnek volt a narrátora. Most azon vagyunk, hogy jó áron eladjuk szeretett lakását" - szól a hirdetés szövege, amely szerint 54, 9 millió forintot kóstál a művész XII. kerületi, kétszintes, duplakomfortos lakása.

NAGYÍTÁSHOZZ KATTINTS A KÉPRE (Forrás: avataring.ingatlan.com)

A belső kétszintes, 5 szobás lakás nettó 161, bruttó 190 négyzetméteres. Ablakaiból pazar kilátás nyílik a hegyvidékre. Bár az ingatlanhoz tartozik az udvaron egy fedett kocsibeálló is, mindemelett a közlekedésre sem lehet panasz - ahogy a környék teljes infrastruktúrájára sem. Pár perces sétára található ugyanis a lakástól a nemrég megnyílt Hegyvidék Központ. De orvosi rendelők, sportolási lehetőséget nyújtó komplexumok, sőt a Csörsz utcai Ökopiac is kéznyújtásnyira találhatóak

Áron alul?!

A hirdetés címkéje szerint a XII. kerületi Szendi Árokban található 161 négyzetméteres ingatlant "Áron alul" szerezheti meg leendő tulajdonosa. A nettó szintterületből számolva az ingatlan négyzetméterára 340 ezer forint körül alakul. Az FHB adatbázisa szerint ez valóban kevesebb, mint a XII. kerület németvölgyi, illetve orbánhegyi részén található ingatlanok átlagos négyzetméterára. Az adott területen átlagosan 402 ezer forintos négyzetméteráron hirdetik meg tulajdonosaik az ingatlanokat, a jellemző értékesítési négyzetméterár pedig 370 ezer forint körül alakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legendás szinkronszínész egykori lakása tehát valóban olcsóbb, mint az átlagos hegyvidéki lakások, azt ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ez számos tényezőtől függ. Ide sorolható többek között, hogy Gruber Hugó lakása, a képek tanúsága szerint, ha nem is erősen, de felújítandó állapotú, illetve a nagy alapterület jellemzően lefelé nyomja a négyzetméterárakat is. A XII. kerület németvölgyi, illetve orbánhegyi részén ugyanis jellemzően a 25 millió forint körüli ingatlanok a legkapósabbak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem