15 °C Budapest

A világ legjobban kereső pop sztárjai!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 11:00

Azt hinné az ember, hogy a mai világban, amikor a csapból is az folyik, hogy milyen nehéz helyzetben van a zenész világ, hiszen mindenki az internetről tölti le az albumokat, ahelyett hogy több ezer forintért vásárolná meg a lemezeket, tehát azt hinné, hogy több tíz milliós gázsiról már csak álmodoznak a sztárok. A Forbes magazin top 10-es listája alapján azért még csurran cseppen néhány millió a pop-szakmában is!

A tizedik helyen álló Gwen Stefaninak nincs oka panaszra. Az előző évben több mint 100 egyéni koncertjére 55 millió dollárért (9,3 milliárd forint) keltek el jegyek, de ha ebből nem tudna megélni, ott van neki az L.A.M.B. nevet viselő divatmárkája, amiből szintén busás bevétele származik, így tavaly mintegy 27 millió dollárt (4,5 milliárd forint) sikerült összegyűjtenie.

Az idősebb generációk egyik nagy kedvence, a Phil Collins által 40 éve alapított Genesis együttes valamivel többet is össze tudott szedni európai és észak amerikai turnéján. Egy átlagos koncerten az USA-ban közel 2,7 millió dollárt (450 millió forint) keres a banda, így jegyeladást tekintve egyedül a Police és Justin Timberlake tud rájuk verni.

A nyolcadik helyen álló Van Halen rockbanda koncertjeire szóló jegy átlagosan 110 dollárba (18 ezer forint) kerül, így nem csoda, ha tavalyi turnéjukon 35 millió dollárt (5,9 milliárd forint) sikerült összeszedniük.

Az itthon valószínűleg sokak számára ismeretlenül csengő Rascal Flatts nevű banda 2000-ben tört be a pop-szakmába, amikor is két plantinalemezt is szereztek, tavalyi koncertsorozatukon pedig már 40 millió dollárt (6,7 milliárd forint) szedtek össze.

A kanadai énekesnő, Celine Dion tavaly szintén egyéves turnén vett részt, kiadott egy francia nyelvű albumot is, ami listavezető lett Kanadában, Franciaországban és Belgiumban is, így 40 milliót sikerült összeszednie.

Talán sokak számára meglepő, hogy Madonna mindössze az ötödik helyen szerepel a legjobban fizetett énekesek listáján, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy az általa bekasszírozott 40 millió dollár egy részét a Sunsilk és H&M arcaként szerezte meg.

Justin Timberlake ugyanakkor évek óta lesöpörhetetlen a listáról, két millió rajongója összesen mintegy 100 millió dollárt költött (16,9 milliárd forint), hogy meghallgathassa legutóbbi koncertjén. Azóta persze már a reklámszakma is felfedezte magának, így szerepel többek között Pepsi reklámokban, és szerződése van az MTV-vel is. Mindez 44 milliót (7,4 milliárd forint) hozott neki a konyhára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A country zene kedvelői valószínűleg hallották már Toby Keith nevét, aki igazi rosszfiú hírében áll, zenei pályafutása előtt egy olajmezőn dolgozott Oklahomaban. Azóta már az éneklésből is bőségesen eléldegél.

A második helyezett Beyoncé fizetése nagyságrendekkel több az utána jövőkénél, hiszen tavaly koncertjeiből, a L'Oréal és az American Express arcaként több tíz milliót kaszált.

Még ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy letaszítsa trónjáról a '70-es évek végén megalakult, 2007-ben pedig újraéledt The Police-t, akik több mint 200 millió dollárért (33,8 milliárd forint) adtak el jegyeket világkörüli turnéjukon, hogy 4 millió ember előtt énekelhessenek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem