16 °C Budapest

A világ legjobban kereső pop sztárjai!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 11:00

Azt hinné az ember, hogy a mai világban, amikor a csapból is az folyik, hogy milyen nehéz helyzetben van a zenész világ, hiszen mindenki az internetről tölti le az albumokat, ahelyett hogy több ezer forintért vásárolná meg a lemezeket, tehát azt hinné, hogy több tíz milliós gázsiról már csak álmodoznak a sztárok. A Forbes magazin top 10-es listája alapján azért még csurran cseppen néhány millió a pop-szakmában is!

A tizedik helyen álló Gwen Stefaninak nincs oka panaszra. Az előző évben több mint 100 egyéni koncertjére 55 millió dollárért (9,3 milliárd forint) keltek el jegyek, de ha ebből nem tudna megélni, ott van neki az L.A.M.B. nevet viselő divatmárkája, amiből szintén busás bevétele származik, így tavaly mintegy 27 millió dollárt (4,5 milliárd forint) sikerült összegyűjtenie.

Az idősebb generációk egyik nagy kedvence, a Phil Collins által 40 éve alapított Genesis együttes valamivel többet is össze tudott szedni európai és észak amerikai turnéján. Egy átlagos koncerten az USA-ban közel 2,7 millió dollárt (450 millió forint) keres a banda, így jegyeladást tekintve egyedül a Police és Justin Timberlake tud rájuk verni.

A nyolcadik helyen álló Van Halen rockbanda koncertjeire szóló jegy átlagosan 110 dollárba (18 ezer forint) kerül, így nem csoda, ha tavalyi turnéjukon 35 millió dollárt (5,9 milliárd forint) sikerült összeszedniük.

Az itthon valószínűleg sokak számára ismeretlenül csengő Rascal Flatts nevű banda 2000-ben tört be a pop-szakmába, amikor is két plantinalemezt is szereztek, tavalyi koncertsorozatukon pedig már 40 millió dollárt (6,7 milliárd forint) szedtek össze.

A kanadai énekesnő, Celine Dion tavaly szintén egyéves turnén vett részt, kiadott egy francia nyelvű albumot is, ami listavezető lett Kanadában, Franciaországban és Belgiumban is, így 40 milliót sikerült összeszednie.

Talán sokak számára meglepő, hogy Madonna mindössze az ötödik helyen szerepel a legjobban fizetett énekesek listáján, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy az általa bekasszírozott 40 millió dollár egy részét a Sunsilk és H&M arcaként szerezte meg.

Justin Timberlake ugyanakkor évek óta lesöpörhetetlen a listáról, két millió rajongója összesen mintegy 100 millió dollárt költött (16,9 milliárd forint), hogy meghallgathassa legutóbbi koncertjén. Azóta persze már a reklámszakma is felfedezte magának, így szerepel többek között Pepsi reklámokban, és szerződése van az MTV-vel is. Mindez 44 milliót (7,4 milliárd forint) hozott neki a konyhára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A country zene kedvelői valószínűleg hallották már Toby Keith nevét, aki igazi rosszfiú hírében áll, zenei pályafutása előtt egy olajmezőn dolgozott Oklahomaban. Azóta már az éneklésből is bőségesen eléldegél.

A második helyezett Beyoncé fizetése nagyságrendekkel több az utána jövőkénél, hiszen tavaly koncertjeiből, a L'Oréal és az American Express arcaként több tíz milliót kaszált.

Még ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy letaszítsa trónjáról a '70-es évek végén megalakult, 2007-ben pedig újraéledt The Police-t, akik több mint 200 millió dollárért (33,8 milliárd forint) adtak el jegyeket világkörüli turnéjukon, hogy 4 millió ember előtt énekelhessenek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04