18 °C Budapest

A világ legjobban kereső pop sztárjai!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 11:00

Azt hinné az ember, hogy a mai világban, amikor a csapból is az folyik, hogy milyen nehéz helyzetben van a zenész világ, hiszen mindenki az internetről tölti le az albumokat, ahelyett hogy több ezer forintért vásárolná meg a lemezeket, tehát azt hinné, hogy több tíz milliós gázsiról már csak álmodoznak a sztárok. A Forbes magazin top 10-es listája alapján azért még csurran cseppen néhány millió a pop-szakmában is!

A tizedik helyen álló Gwen Stefaninak nincs oka panaszra. Az előző évben több mint 100 egyéni koncertjére 55 millió dollárért (9,3 milliárd forint) keltek el jegyek, de ha ebből nem tudna megélni, ott van neki az L.A.M.B. nevet viselő divatmárkája, amiből szintén busás bevétele származik, így tavaly mintegy 27 millió dollárt (4,5 milliárd forint) sikerült összegyűjtenie.

Az idősebb generációk egyik nagy kedvence, a Phil Collins által 40 éve alapított Genesis együttes valamivel többet is össze tudott szedni európai és észak amerikai turnéján. Egy átlagos koncerten az USA-ban közel 2,7 millió dollárt (450 millió forint) keres a banda, így jegyeladást tekintve egyedül a Police és Justin Timberlake tud rájuk verni.

A nyolcadik helyen álló Van Halen rockbanda koncertjeire szóló jegy átlagosan 110 dollárba (18 ezer forint) kerül, így nem csoda, ha tavalyi turnéjukon 35 millió dollárt (5,9 milliárd forint) sikerült összeszedniük.

Az itthon valószínűleg sokak számára ismeretlenül csengő Rascal Flatts nevű banda 2000-ben tört be a pop-szakmába, amikor is két plantinalemezt is szereztek, tavalyi koncertsorozatukon pedig már 40 millió dollárt (6,7 milliárd forint) szedtek össze.

A kanadai énekesnő, Celine Dion tavaly szintén egyéves turnén vett részt, kiadott egy francia nyelvű albumot is, ami listavezető lett Kanadában, Franciaországban és Belgiumban is, így 40 milliót sikerült összeszednie.

Talán sokak számára meglepő, hogy Madonna mindössze az ötödik helyen szerepel a legjobban fizetett énekesek listáján, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy az általa bekasszírozott 40 millió dollár egy részét a Sunsilk és H&M arcaként szerezte meg.

Justin Timberlake ugyanakkor évek óta lesöpörhetetlen a listáról, két millió rajongója összesen mintegy 100 millió dollárt költött (16,9 milliárd forint), hogy meghallgathassa legutóbbi koncertjén. Azóta persze már a reklámszakma is felfedezte magának, így szerepel többek között Pepsi reklámokban, és szerződése van az MTV-vel is. Mindez 44 milliót (7,4 milliárd forint) hozott neki a konyhára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A country zene kedvelői valószínűleg hallották már Toby Keith nevét, aki igazi rosszfiú hírében áll, zenei pályafutása előtt egy olajmezőn dolgozott Oklahomaban. Azóta már az éneklésből is bőségesen eléldegél.

A második helyezett Beyoncé fizetése nagyságrendekkel több az utána jövőkénél, hiszen tavaly koncertjeiből, a L'Oréal és az American Express arcaként több tíz milliót kaszált.

Még ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy letaszítsa trónjáról a '70-es évek végén megalakult, 2007-ben pedig újraéledt The Police-t, akik több mint 200 millió dollárért (33,8 milliárd forint) adtak el jegyeket világkörüli turnéjukon, hogy 4 millió ember előtt énekelhessenek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem