15 °C Budapest

Így trükköznek a bankok és az adóhatóság - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. április 28. 18:34

Szükséged van egy kis pénzre, de nem tudod, hogy melyik bankhoz fordulj kölcsönért? Összeszedtünk a nagyobb bankok legjobb ajánlatait és megmutatjuk, hogy mire figyelj oda a szerződés aláírásakor. Összehasonlítottuk a bankok által ajánlott folyószámlahiteleket, illetve megtakarítási lehetőségeket is. Exkluzív interjút készítettünk Budapest főépítészével az elkészült városfejlesztési koncepcióról. Cikkünkből megtudhattad, hogy Január elsejétől megváltoztak az illetékszabályok: már csak az egyenesági rokonok (gyermek, szülő, nagyszülő, dédszülő) közötti ajándékozás esetén illetékmentes a bankszámlán tartott pénz, takarékbetét átutalása. Riogatás azonban, hogy az ajándékba kapott, átutalt pénzeket visszamenőlegesen is illetékkel lehet sújtani, ha a megajándékozott nem jelentette be az adóhatóságnak a korábbi években kapott ajándékot.

Gyalogoshíd épülhet a Dunán: megszólal a főépítész - exkluzív interjú
Budapest főépítészével az elkészült városfejlesztési koncepcióról, a Dunával együtt élő város lehetőségeiről, már futó és egyelőre csak tervasztalon heverő fejlesztésekről - egyszóval a főváros jövőjéről beszélgettünk.

Na végre! Jövőre elindulhat a 4-es metró
Bár az elfogadott középtávú finanszírozási prognózis 2014-re a fejlesztési kiadások csökkenésével számol, a városvezetés reményei szerint elindulhat a 4-es metró próbaüzeme.

Elképesztő! Ennyi jut az államtól a súlyos fogyatékossággal élőknek
Júniustól elszakad az öregségi nyugdíjminimumtól a fogyatékos személyek támogatása: fix összegben határozná meg a juttatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). Nem számíthatnak azonban jelentős többletpénzre az érintettek: mindössze 5,2 százalékkal nő a támogatás összege, ami 2008. január 1. óta nem változott. A 2011. évi népszámlálási adatok szerint több mint 456 ezer honfitársunk él fogyatékossággal, közülük csaknem 110 ezren akadályozottak az önellátásban.

Sosem gondolnád, melyik a legrosszabb foglalkozás a világon
A kockázatelemző a legjobb szakma, de vajon melyik a sereghajtó a kétszázas listán?

Súlyos tízezreket buknak ezen a magyar munkavállalók

Bár tavaly az álláskeresők már magasabb fizetést mertek kérni, mint korábban, de a fizetési elvárások mértéke messze elmarad a reális bérektől. Akár harmadával is többet kérhetnének a magyarok a munkáltatótól.

Brutális számok: sosem volt ennyi munkanélküli Magyarországon
Az idén az első negyedévben 11,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon. Ez pontosan megegyezik a három évvel ezelőtti történelmi csúccsal, ahová az utóbbi hónapok folyamatosan romló munkapiaci folyamatai vezettek el.

Négy trükk a bankoktól: ne dőlj be a magas kamatoknak

A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, ami miatt már 5 százalékos szint környékét is alig érik el a betéti kamatok. A bankok ezért több kis apró trükkel próbálhatják megnyerni maguknak a megtakarítással rendelkezőket, a Pénzcentrum a legnépszerűbbeket szedte össze.

Egymillió kellene gyorsan? Itt a bankok legjobb ajánlata

Szükséged van egy kis pénzre, de nem tudod, hogy melyik bankhoz fordulj kölcsönért? Összeszedtünk a nagyobb bankok legjobb ajánlatait és megmutatjuk, hogy mire figyelj oda a szerződés aláírásakor.

Fájóan nagy az ára, ha lenullázod a számlád hó végén
Nem lehet olcsón megúszni a számlák kifizetését, ha már a fizetésünk elfogyott. A folyószámlahiteleket épp arra találták ki, hogy akkor is hozzá tudjunk jutni pénzhez, ha már a számlánk teljesen üres. Ilyenkor a bank pénzét használjuk, aminek meg is kell fizetni az árát, de nézzük meg, hogy mennyit is pontosan. A Pénzcentrum.hu a legnagyobb bankok ajánlatait hasonlította össze.

Mégsem kell fizetni a sárga csekkek után a Telekom ügyfeleinek?
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége április 17-én első fokon pert nyert a Magyar Telekommal szemben. A fogyasztóvédelmi szövetség azért fordult bírósághoz, mert a Magyar Telekom tranzakciós díjat számított fel azoknak, akik személyesen vagy postai úton fizették be számláikat.

Júliustól ismét csökkenhet a rezsi

Júliustól csökkenhet a víz és a szemétszállítás díja. A PB-gázpalackokra és a szippantás árára a tervek szerint hatósági árat vezetnek be.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Reszkessetek, végtörlesztők! Illetékkel és bírsággal fenyeget a NAV
Január elsejétől megváltoztak az illetékszabályok: már csak az egyenesági rokonok (gyermek, szülő, nagyszülő, dédszülő) közötti ajándékozás esetén illetékmentes a bankszámlán tartott pénz, takarékbetét átutalása. Egyéb esetekben 18 százalékos illetéket kell fizetni, ha a megajándékozottnak átutalt összeg meghaladja a 150 ezer forintot. Riogatás azonban, hogy az ajándékba kapott, átutalt pénzeket visszamenőlegesen is illetékkel lehet sújtani, ha a megajándékozott nem jelentette be az adóhatóságnak a korábbi években kapott ajándékot.

Ez lett Matolcsy nagy álmából: selejtes az új söralátét is
Csapnivaló az úgynevezett söralátét adóbevallás, hivatalos nevén 1253Adónyilatkozat kitöltését szolgáló internetes program. Megengedi ugyanis, hogy a törvényben meghatározottnál jóval nagyobb, illetve kisebb összegű adókötelezettséget írjon be az adózó. A számítógépes nyomtatványkitöltő programtól minimum az elvárható lenne, hogy jelezze a hibát, de akkor töltené be igazán a szerepét, ha a beírt jövedelemösszeg alapján ki is számítaná a fizetendő adót.

Így trükköznek a boltokban, a piacokon: átverős árak
Egy átfogó felmérés szerint pocsék szinten állnak a magyar boltok az árak feltüntetése tekintetében. A vizsgálat az üzletek felében talált árfeltüntetésre vonatkozó szabálytalanságot, a legrosszabb a helyzet a kisebb élelmiszer-, és hús-hentesáru üzletekben, de a hobbi-, szabadidő, illetve barkácsboltokban, pékségekben és a vásárcsarnokokban, piacokon is szép számmal akadnak szabálytalanságok.

Sorra zárnak be a kisboltok Magyarországon: mi áll a háttérben?

2014-ben már növekedésre lehet számítani a fogyasztásban, de az online kasszák bekötése és a trafiktörvény foglalkoztatja ma leginkább a kereskedelem szereplőit - mondta el egy csütörtöki konferencián Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Súlyos vádak a kuponos cégek ellen: indul a nyári csúcsszezon

Közeleg a nyári utazási csúcsszezon, és ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, idén is felmerült a kérdés: ártanak vagy használnak a kuponos, bónuszos oldalak a magyar turizmusnak? Nemrég egy szakmai szervezet élesen támadta a közösségi vásárlási oldalakat, mondván, önpusztító árversenyt generálnak, amely akár csődhullámot is elindíthat.

Sosem gondolnád, mennyire veszélyes a munkahelyi étkezde
Gyomorforgató: egy friss felmérés szerint a munkahelyi konyhák veszélyesen piszkosak, az ott tanyázó baktériumok akár súlyos betegséget is okozhatnak.

Ennyibe kerül egy luxusház, beltéri medencével itthon + képek
Több száz millió forintba is kerülhet egy medencés ingatlan. Főként, ha télen, nyáron is pancsolni akarunk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?