24 °C Budapest

Így trükköznek a bankok és az adóhatóság - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. április 28. 18:34

Szükséged van egy kis pénzre, de nem tudod, hogy melyik bankhoz fordulj kölcsönért? Összeszedtünk a nagyobb bankok legjobb ajánlatait és megmutatjuk, hogy mire figyelj oda a szerződés aláírásakor. Összehasonlítottuk a bankok által ajánlott folyószámlahiteleket, illetve megtakarítási lehetőségeket is. Exkluzív interjút készítettünk Budapest főépítészével az elkészült városfejlesztési koncepcióról. Cikkünkből megtudhattad, hogy Január elsejétől megváltoztak az illetékszabályok: már csak az egyenesági rokonok (gyermek, szülő, nagyszülő, dédszülő) közötti ajándékozás esetén illetékmentes a bankszámlán tartott pénz, takarékbetét átutalása. Riogatás azonban, hogy az ajándékba kapott, átutalt pénzeket visszamenőlegesen is illetékkel lehet sújtani, ha a megajándékozott nem jelentette be az adóhatóságnak a korábbi években kapott ajándékot.

Gyalogoshíd épülhet a Dunán: megszólal a főépítész - exkluzív interjú
Budapest főépítészével az elkészült városfejlesztési koncepcióról, a Dunával együtt élő város lehetőségeiről, már futó és egyelőre csak tervasztalon heverő fejlesztésekről - egyszóval a főváros jövőjéről beszélgettünk.

Na végre! Jövőre elindulhat a 4-es metró
Bár az elfogadott középtávú finanszírozási prognózis 2014-re a fejlesztési kiadások csökkenésével számol, a városvezetés reményei szerint elindulhat a 4-es metró próbaüzeme.

Elképesztő! Ennyi jut az államtól a súlyos fogyatékossággal élőknek
Júniustól elszakad az öregségi nyugdíjminimumtól a fogyatékos személyek támogatása: fix összegben határozná meg a juttatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). Nem számíthatnak azonban jelentős többletpénzre az érintettek: mindössze 5,2 százalékkal nő a támogatás összege, ami 2008. január 1. óta nem változott. A 2011. évi népszámlálási adatok szerint több mint 456 ezer honfitársunk él fogyatékossággal, közülük csaknem 110 ezren akadályozottak az önellátásban.

Sosem gondolnád, melyik a legrosszabb foglalkozás a világon
A kockázatelemző a legjobb szakma, de vajon melyik a sereghajtó a kétszázas listán?

Súlyos tízezreket buknak ezen a magyar munkavállalók

Bár tavaly az álláskeresők már magasabb fizetést mertek kérni, mint korábban, de a fizetési elvárások mértéke messze elmarad a reális bérektől. Akár harmadával is többet kérhetnének a magyarok a munkáltatótól.

Brutális számok: sosem volt ennyi munkanélküli Magyarországon
Az idén az első negyedévben 11,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon. Ez pontosan megegyezik a három évvel ezelőtti történelmi csúccsal, ahová az utóbbi hónapok folyamatosan romló munkapiaci folyamatai vezettek el.

Négy trükk a bankoktól: ne dőlj be a magas kamatoknak

A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, ami miatt már 5 százalékos szint környékét is alig érik el a betéti kamatok. A bankok ezért több kis apró trükkel próbálhatják megnyerni maguknak a megtakarítással rendelkezőket, a Pénzcentrum a legnépszerűbbeket szedte össze.

Egymillió kellene gyorsan? Itt a bankok legjobb ajánlata

Szükséged van egy kis pénzre, de nem tudod, hogy melyik bankhoz fordulj kölcsönért? Összeszedtünk a nagyobb bankok legjobb ajánlatait és megmutatjuk, hogy mire figyelj oda a szerződés aláírásakor.

Fájóan nagy az ára, ha lenullázod a számlád hó végén
Nem lehet olcsón megúszni a számlák kifizetését, ha már a fizetésünk elfogyott. A folyószámlahiteleket épp arra találták ki, hogy akkor is hozzá tudjunk jutni pénzhez, ha már a számlánk teljesen üres. Ilyenkor a bank pénzét használjuk, aminek meg is kell fizetni az árát, de nézzük meg, hogy mennyit is pontosan. A Pénzcentrum.hu a legnagyobb bankok ajánlatait hasonlította össze.

Mégsem kell fizetni a sárga csekkek után a Telekom ügyfeleinek?
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége április 17-én első fokon pert nyert a Magyar Telekommal szemben. A fogyasztóvédelmi szövetség azért fordult bírósághoz, mert a Magyar Telekom tranzakciós díjat számított fel azoknak, akik személyesen vagy postai úton fizették be számláikat.

Júliustól ismét csökkenhet a rezsi

Júliustól csökkenhet a víz és a szemétszállítás díja. A PB-gázpalackokra és a szippantás árára a tervek szerint hatósági árat vezetnek be.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Reszkessetek, végtörlesztők! Illetékkel és bírsággal fenyeget a NAV
Január elsejétől megváltoztak az illetékszabályok: már csak az egyenesági rokonok (gyermek, szülő, nagyszülő, dédszülő) közötti ajándékozás esetén illetékmentes a bankszámlán tartott pénz, takarékbetét átutalása. Egyéb esetekben 18 százalékos illetéket kell fizetni, ha a megajándékozottnak átutalt összeg meghaladja a 150 ezer forintot. Riogatás azonban, hogy az ajándékba kapott, átutalt pénzeket visszamenőlegesen is illetékkel lehet sújtani, ha a megajándékozott nem jelentette be az adóhatóságnak a korábbi években kapott ajándékot.

Ez lett Matolcsy nagy álmából: selejtes az új söralátét is
Csapnivaló az úgynevezett söralátét adóbevallás, hivatalos nevén 1253Adónyilatkozat kitöltését szolgáló internetes program. Megengedi ugyanis, hogy a törvényben meghatározottnál jóval nagyobb, illetve kisebb összegű adókötelezettséget írjon be az adózó. A számítógépes nyomtatványkitöltő programtól minimum az elvárható lenne, hogy jelezze a hibát, de akkor töltené be igazán a szerepét, ha a beírt jövedelemösszeg alapján ki is számítaná a fizetendő adót.

Így trükköznek a boltokban, a piacokon: átverős árak
Egy átfogó felmérés szerint pocsék szinten állnak a magyar boltok az árak feltüntetése tekintetében. A vizsgálat az üzletek felében talált árfeltüntetésre vonatkozó szabálytalanságot, a legrosszabb a helyzet a kisebb élelmiszer-, és hús-hentesáru üzletekben, de a hobbi-, szabadidő, illetve barkácsboltokban, pékségekben és a vásárcsarnokokban, piacokon is szép számmal akadnak szabálytalanságok.

Sorra zárnak be a kisboltok Magyarországon: mi áll a háttérben?

2014-ben már növekedésre lehet számítani a fogyasztásban, de az online kasszák bekötése és a trafiktörvény foglalkoztatja ma leginkább a kereskedelem szereplőit - mondta el egy csütörtöki konferencián Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Súlyos vádak a kuponos cégek ellen: indul a nyári csúcsszezon

Közeleg a nyári utazási csúcsszezon, és ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, idén is felmerült a kérdés: ártanak vagy használnak a kuponos, bónuszos oldalak a magyar turizmusnak? Nemrég egy szakmai szervezet élesen támadta a közösségi vásárlási oldalakat, mondván, önpusztító árversenyt generálnak, amely akár csődhullámot is elindíthat.

Sosem gondolnád, mennyire veszélyes a munkahelyi étkezde
Gyomorforgató: egy friss felmérés szerint a munkahelyi konyhák veszélyesen piszkosak, az ott tanyázó baktériumok akár súlyos betegséget is okozhatnak.

Ennyibe kerül egy luxusház, beltéri medencével itthon + képek
Több száz millió forintba is kerülhet egy medencés ingatlan. Főként, ha télen, nyáron is pancsolni akarunk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 28. 15:39
Hétfőtől elindul a telefonos adományvonal, és a jövő héten az állami gondozott fiatalokkal és a neve...
Bankmonitor  |  2023. szeptember 28. 15:28
Magyarországon is egyre több ingyenes bankszámla érhető el, amelyekkel nem csak a havidíj, de a tran...
Holdblog  |  2023. szeptember 28. 11:49
Az elmúlt hónapok legnépszerűbb és egyben legfájdalmasabb befektetése a nemzetközi tőkepiacokon a ho...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 28. 11:05
A professzionális előrejelzők predikciói sem minden esetben racionálisak ugyanakkor ezt az eltérést...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM