30 °C Budapest
Multifokális szemüveg árak: miért jó és mennyibe kerül egy multifokális szemüveg?

Multifokális szemüveg árak: miért jó és mennyibe kerül egy multifokális szemüveg?

2022. május 21. 17:00

Napjainkban a felnőtt lakosság, sőt, a fiatalkorú lakosság jelentős hányadai is különféle látászavarokkal küzd – azonban ma már olyan speciális szemüveglencséket lehet készíttetni, amelyek szinte bármilyen összetett látási problémára képesek megoldást nyújtani. A legújabb eszköz a multifokális szemüveg, ami forradalmi módon segít a különféle optikai zónákban történő látásjavulás elérésében.

Cikkünkben eláruljuk, mi az a multifokális szemüveg és hogy mikor jó a multifokális szemüveg. Milyen a multifokális szemüveg, hogyan orvosolja a közellátási és a távolra látási problémákat? Hogy néz ki a multifokális szemüveglencse átmenet? Mi a különbség a bifokális és a multifokális szemüveg között – melyik a jobb? Multifokális szemüveg árak Ofotért, Vision Express és más optikai boltok esetén – mennyibe kerül egy multifokális szemüveg általánosságban? Hol élhető el nagyobb multifokális szemüveg akció?

Mi az a multifokális szemüveg?

A multifokális szemüveg jelentése egyszerű: olyan többfókuszú szemüveglencsét illesztenek a keretbe, ami megoldja a közelre látási és a távollátási problémákat egyszerre, mindemellett éles átmenet nélkül biztosítja a közepes távú látást is, két oldalt pedig homályos a lencse, ez irányítja a látást. A multifokális szemüveg lényege az, hogy különféle látási problémák együttese esetén nincs szükségünk 2-3 szemüvegre, az eltérő dioptriák váltogatása nélkül élhetünk normális életet.

Mi a különbség a bifokális és a multifokális szemüveg között?

A legtöbb ember sima, egyfókuszú szemüveglencsét hord, vagyis az egész lencse ugyanazt a dioptriát biztosítja, akárhová nézünk vele. Az első újítás a bifokális lencse volt, melynek alsó része a közelre látást, felső része a távolra látást segítette, ezután megjelent a trifokális lencse, ami a két optikai zóna közé beékelte a középtávra látást segítő szakaszt – utóbbinak már sokkal könnyedebb az átmenete, nincs szédítő, éles váltás az optikai zónák között.

Milyen a multifokális szemüveg átmenete?

A multifokális szemüveg (gyakran progresszív lencseként is emlegetik) az előbbiekkel szemben már átmenet nélkül, szinte észrevehetetlenül biztosítja a különféle optikai zónákat – ez a legújabb, legmodernebb szemüveglencse jelenleg, ami minden távolságra használható.

Mikor jó a multifokális szemüveg - mikor nem?

A multifokális szemüveg akkor ajánlott valakinek, ha már nem csak közelre, hanem távolra, középtávra egyszerre gondjai akadnak a látással (pl. sem vezetni, sem olvasni nem tud, legfeljebb, ha több szemüveget váltogat). A kombinált látásproblémák leginkább a 40-50 év körüli korosztálynál jelentkeznek, fiatoknál egyáltalán nem jellemző a multifokális szemüveg.

Mik a multifokális szemüveg hátrányai?

Habár ezt a lencsetípust jóval könnyebb megszokni, mint a korábbi bifokálist, azért első „látásra” meglepő lehet, hogy több zónába nézhetünk vele egyszerre – adjunk neki időt, míg sikerül megszokni. Hátrány lehet, hogy mivel több optikai zóna osztozik egy normál méretű lencsén, ezek bizonyos esetben túl keskenyek lehetnek, nagyon koncentrálják a látást, illetve oldalra nézésnél, mivel a multifokális szemüveg oldalsó zónái homályosak, a fejünknek is fordulnia kell.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Meddig tart a multifokális szemüveg megszokása?

Ha a multifokális lencse túlságosan idegen számunkra és nem tudjuk egy hónap alatt megtanulni a használatát (a multifokális szemüveg megszokási ideje jellemzően 20-30 nap), a másik opció sajnos a szemüvegek cserélgetése marad. A multifokális szemüveg tanulása alatt nem szabad levenni a szemüveget, gyors megoldást keresni régi szemüvegünk használatával, rá kell kényszerítenünk magunkat, hogy alkalmazkodjunk az új lencséhez!

Multifokális szemüveg árak: mennyibe kerül egy multifokális szemüveg?

Nehéz látatlanban, a különféle dioptriák ismerete nélkül megjósolni, hogy milyen multifokális szemüveg árak várnak minket belépve a boltba, hiszen az egyedi problémáinktól függ, hogy mennyibe kerül egy multifokális szemüveg. Mivel nagy a szórás, általánosságban azt mondhatjuk el, hogy a multifokális szemüveg ár ~50.000-300.000 Ft/lencsepár + a keret ára között mozog, attól függően, hogy mennyire speciálisak az igényeink és hogy milyen extrákat kérünk a lencsékre (pl. kékfényszűrő, fényre sötétülő stb.). Összességében elmondhatjuk, hogy a legendák igazak: egy multifokális szemüveg általában jóval drágább, mint egy sima egyfókuszú szemüveg.

Multifokális szemüveg akció: ennyit spórolhatsz, ha jókor vagy jó helyen!

A multifokális szemüveg vásárlás során mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a nagyobb optikai boltok, szemüvegforgalmazó láncok jelentős alkalmi akciókat szoktak rendezni – a multifokális szemüveg árak Ofotért, Vision Express esetében a lencsére vonatkozóan akár 40%-kal is kevesebbe kerülhetnek, mint alapból, sőt, szemüvegkeret akciókat is gyakran szerveznek, hogy mindenki a számára legkedvezőbb árú és stílusú optikai kiegészítőket viselhesse. Érdeklődjünk választott boltunknál, hogy mikor várhatóak akciók a jövőben!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?