26 °C Budapest
Miskolc, 2022. január 20.Oltáshoz elõkészítik a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. január 20-án. Januárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelõben idõpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást.MTI/Vajda János

Lesújtó hír a Sinopharmmal, Szputnyikkal oltottaknak: ennyivel csökken a hatékonyság pár hónap alatt

2022. február 23. 15:14

A Sinopharm, a Szputnyik V és az AstraZeneca szerepelt a legrosszabbul azokon a vizsgálatokon, amelyek arra keresték a választ, mennyire csökken a covid-vakcinák hatékonysága az idő múlásával. Érdekes, hogy a fiatalabb korosztályban drámaibb a csökkenés.

Megjelent egy tanulmány, amely bemutatja, hogy az egyes Magyarországon használt vakcinák koronavírus-fertőzés elleni hatékonysága milyen ütemben és mértékben csökken, és milyen hatással van erre a harmadik oltás.

A Telex által kiszúrt dokumentum szerint bár a beadás után mind a hat itthon használt vakcina magas szintű védelmet biztosított, de a kínai vakcina hatékonysága kisebb némileg az idősek esetében.

Ezt a harmadik oltás a legtöbb esetben visszafordította, leggyakrabban mRNS-vakcinát adattak be az emberek emlékeztető adagnak. Mint kiderült, a Pfizer–BioNTech és a Moderna oltása produkálta a legjobb eredményeket minden korosztályban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vizsgálatokat a 2021-es év 20. és 52. hete között végezték, és az alábbi ábrán látható is, hogy míg a Pfizer–BioNTech és a Moderna hatékonysága majdnem az összes vizsgált korcsoportban egyenletesen és kisebb mértékben esett, addig a Sinopharm-, a Szputnyik V és az AstraZeneca hatékonysága meredekebb csökkenést mutatott. Az ábrán a függőleges fekete vonalak a 33. hetet jelölik, amikortól jelentkezhetett a 3. oltások hatása.

Forrás: Oroszi et al.
Forrás: Oroszi et al.

Címlapkép: Vajda János, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?