Döntöttek: itt is visszatér a nyugdíjasok vásárlási idősávja

Döntöttek: itt is visszatér a nyugdíjasok vásárlási idősávja

2020. november 9. 13:45

Újra bevezetik az idősek vásárlási sávját Kiskunhalason is. A picra 11 és 12 óra között csak a 65 év felettiek mehetnek.

Szolnok volt az első település Magyarországon, ahol novemberben újra bevezették az idősek vásárlási idősávját, a piacokon, most pedig újabb város, Kiskunhalas vezetése döntött hasonlóan. Délelőtt 11 órától 12 óráig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak szerdán és szombaton a halasi piacon, erről is döntött Fülöp Róbert polgármester - írja a Baon.hu.

A 65. életévüket betöltött személyek saját döntésük alapján élhetnek a lehetőséggel, hogy a számukra kijelölt 11 és 12 óra közötti védett idősávban vásároljanak a piacon. Rajtuk kívül ebben az időtartamban a piac területén kizárólag az ott árusítók és foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, vagyis a 65. életévüket betöltött személyek is mehetnek vásárolni.

Ezen kívül a polgármesteri utasítás értelmében a szerdai és a szombati napokon a piac csak úgy nyithat ki a jövőben, hogy a visszatérő intézkedéseknek mindenki eleget tesz. Újra kötelező a piac területén mindenki számára az arcmaszk viselése, ezen felül az árusoknak a kesztyű használata. A piac területén lévők számára előírt védőtávolság mellett az árusok között a lehető legnagyobb távolságot kell kialakítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?