17 °C Budapest

Koronavírus: az USA valamennyi tagállamát katasztrófasújtotta területté nyilvánították

MTI
2020. április 13. 07:25

Az Egyesült Államok valamennyi tagállamát katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította vasárnap este Donald Trump elnök.

Trump a Twitteren azt írta: először fordul elő az amerikai történelemben, hogy elnöki rendelettel az országnak mind az 50 tagállamát katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították. "Győzni fogunk a láthatatlan ellenség elleni háborúban" - tette hozzá. Az elnöki rendelet a gyakorlatban azt jelenti, hogy a katasztrófa sújtotta területnek minősített tagállamok külön anyagi segítségre tarthatnak igényt a szövetségi kormánytól.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem és Kórház vasárnap délutáni adatai szerint az Egyesült Államokban 550 ezernél is több a diagnosztizált vírusfertőzöttek, és 21 700  fölé nőtt az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben elhunytak száma. Vasárnap folyamatosan emelkedtek a halálesetek New York, New Jersey, Florida és Colorado államokban is.

Csaknem valamennyi lap és televízió beszámolt arról, hogy New York városában elhunyt Stanley Chera ingatlanfejlesztő, Donald Trump egyik legjobb barátja is a betegségben. A hírt a Fehér Ház megerősítette. Trump napi sajtókonferenciáin név nélkül ugyan, de több alkalommal is említette, hogy egyik legközelebbi barátja súlyos beteg. "Nagyszerű srác, fiatal korunk óta barátok vagyunk" - mondta róla az egyik sajtótájékoztatón.

Az AP amerikai hírügynökség vasárnap este összeállítást közölt arról, hogy az idősotthonokban országszerte több mint 3300 ember halt meg koronavírus-fertőzésben. Mivel erre vonatkozó külön adatot sem a szövetségi kormányzat, sem a Johns Hopkins Egyetem nem gyűjt, és az egyes tagállamok is többnyire csak kumulált adatokat hoznak nyilvánosságra, az adatsort a hírügynökség állította össze. Jelentésükben a hírügynökség munkatársai kiemelték, hogy például a virginiai Richmondban egyetlen idősotthonban több mint száz fertőzöttet regisztráltak, és 40 idős ember bele is halt a betegségbe. Hasonlóan rossz a helyzet Marylandben, New Yorkban, Massachusettsben és az északnyugati Washington államban is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Deborah Birx járványügyi szakember, a kormányzati intézkedéseket irányító munkacsoport tagja a múlt héten azt hangsúlyozta: mivel egyre több vírusteszt áll rendelkezésre, elsődleges fontosságú az idősotthonok lakóinak és munkatársainak tesztelése.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem