Súlykorlátozást vezet be a koronavírus-járvány miatt a Tesco az online vásárlásoknál

2020. március 24. 15:37

A vásárlók és a dolgozók egészségének megőrzése érdekében újabb szigorításokat - köztük súlykorlátozást - vezet be márius 30-tól az online vásárlásoknál a Tesco Magyarország. A változásokról a regisztráltügyfeleket elektronikus levélben értesítik.

Mint azt a tájékoztató levélben írják, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárló vehesse igénybe szolgáltatást, a március 30-án vagy azután leadott vagy módosított rendelések esetén mennyiségi korlátozást vezetnek be: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Ez körülbelül egy családi nagybevásárlás mértéke. Amennyiben a vásárló túllépné a megengedett limitet, a weboldal erre figyelmeztetni fogja.

A legfrisebb változások az online rendeléseknél, pontokba szedve a következők:

  • Legyen elérhető a Tesco fiókjában megadott telefonszámon! Hogy minél jobban csökkenteni tudják a személyes érintkezések számát, a Tesco munkatársa telefonon fogja keresni a vásárlót, hogy megbeszélhessék, hol teheti le a rendelést, illetve egyeztetni lehet a helyettesítő termékekről is a futárral.
  • Fizetési módok: Új rendelések esetén kizárólag online fizetést fogadnak el Amennyiben a rendelését március 13. előtt adta le és a futárnál történő fizetést választotta, úgy eszerint szállítják ki a rendelést.
  • Méretkorlátozások a rendelésnél: Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárló vehesse igénybe szolgáltatást, a március 30-án vagy azután leadott vagy módosított rendelések esetén mennyiségi korlátozást vezetnek be: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Amennyiben túllépné a megengedett limitet, a weboldal erre figyelmeztetni fog.
  • Megvásárolni kívánt termékek mennyiségi korlátozása: Annak érdekében, hogy az alapvető élelmiszereket minden vásárló számára elérhetővé tegyék, bizonyos kategóriákban korlátozták a megvásárolható termékek maximális számát. A megvásárolni kívánt termékek maximális számát az adott terméknél találod meg. Ha március 14-e előtt a megrendelést magasabb mennyiséggel adtad le, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megrendelt mennyiséget kiszállítsák, de egyes termékek alacsony elérhetősége miatt ez nem minden esetben lesz lehetséges.
Noha néhány termék esetében átmeneti hiány előfordulhat, összességében jó készletmennyiséggel rendelkezünk, és éjjel-nappal dolgozunk azért, hogy minden nap újból feltöltsük árukészletünket

- hívjákfel a figyelmet a tájékoztatóban.

  • Szállítási idősáv foglalása: A következő hetekben több online vásárlóra számít a Tesco, így előfordulhat, hogy a kiszállítási időpontok a szokásosnál hamarabb betelnek. Javasolják, hogy amennyire lehetséges, foglaljon mindenki előre. Akár három héttel előre lefoglalhatod az idősávot, és a kiszállítást megelőző nap 23 óráig módosíthatod a kosarad tartalmát.
  • Csere- vagy helyettesítő termékek: Bizonyos esetekben nem elérhető a konkrét termék, ezért csere- vagy helyettesítő terméket szállítanak. A személyes kapcsolat elkerülése érdekében nem fogod tudni a termékeket közvetlenül a futárral visszaküldeni, azonban a legközelebbi Tesco üzletben visszaválthatod azokat.
  • Kiszállítás bevásárlószatyrokkal: Hogy megvédjenek tége és futáraikat is, a Tesco kéri, hogy a rendelést igényeld bevásárlószatyrokkal ezekben a napokban. Ezzel a megoldással elkerülheted a személyes érintkezés esélyét a megrendelt termékekkel.
  • Törölt megrendelések: Elnézést kérnek minden olyan vásárlótól, akiknek rendelése esetleg törlésre került. Ennek oka egyrészt egy váratlan technikai probléma volt, amelyet azonban sikerült azóta helyreállítani. Másrészt viszont a jelenlegi helyzet és a kormányzati rendeletek miatt dolgozóik egy része nem tud a megszokott módon munkába állni, hanem gyermekeikre vigyáznak. Természetesen a vásárlók zökkenőmentes kiszolgálása továbbra is kiemelten fontos a Tesco számára, ezért is kezdtek új munkatársak toborzásába. Céljuk, hogy folyamatosan növelni tudjuk a szállítások számát. A törölt megrendelések kompenzációjaként kedvezményes e-kupont kínálnak az érintett vásárlóknak, amit egy következő megrendelés során használhatnak fel.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem