28 °C Budapest

Címke: paksi atomerőmű (21 cikk)

Pénzcentrum | 2014. április 9. 13:00

Itt indulhatnak rohamos emelkedésnek a lakásárak

Budapesten inkább a közlekedésfejlesztési projekteknek és a térfelújításoknak, míg vidéken főleg a munkahelyeket teremtő nagyberuházásoknak lehet árnövelő hatásuk az ingatlanpiacon. A fővárosban Kelenföldön a március végén átadott M4-es metró, Óbudán a Bécsi útig meghosszabbítani tervezett 61-es villamos, Belső-Erzsébetvárosban pedig a Madách tér jövőbeli átalakítása hathat kedvezően az ingatlanpiacra az elkövetkező időszakban. Vidéken Pakson lehet hasonló bővülés, mint amilyen Kecskeméten a Mercedes-gyár, vagy Győrben az Audi üzem következtében volt.

MTI | 2013. május 14. 16:04

Minden áron: a magyarok kétharmada egyetért a rezsicsökkentéssel

A fogyasztók 53 százaléka támogatja az állami szerepvállalás erősödését az energiaszolgáltatásban, a rezsicsökkentéssel pedig akkor is egyetért 59 százalék, ha az a szolgáltatóknak hosszabb távon veszteséget okoz - derül ki az energiainfo.hu energiaipari szakportál kedden ismertetett reprezentatív kutatásából.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 3. 09:01

Napelem, szélerőmű? Egyelőre késik a támogatás

A hírek szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 26. 05:12

Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe

Szociális, foglalkoztatási típusú ellátás léphetne a korkedvezményes nyugdíj helyébe a jövőben az egyes veszélyeztetett munkakörökben foglalkoztatottak esetében - derül ki a belügy-, a honvédelmi, a nemzetgazdasági, valamint a nemzeti erőforrás minisztériumok közigazgatási államtitkári értekezletének döntése alapján átdolgozott előterjesztésből. Felülvizsgálnák a korkedvezményre jogosító, elavult munkaköri jegyzéket, valamint a megállapítható korkedvezmény mértékét is - értesült a Pénzcentrum.hu.