-2 °C Budapest

Címke: országkockázat (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 8. 00:30

Számold ki te is, mit nyerhetsz az új árfolyamrögzítéssel!

Számold ki te is, mit nyerhetsz az árfolyamrögzítéssel! Még mindig lehetősége van a devizahiteleseknek az új árfolyamrögzítésbe való belépésre. Már több elemzésben írtunk ennek az előnyeiről és hátrányairól, most viszont a Pénzcentrum.hu kalkulátorának köszönhetően mindenki kiszámolhatja, mire számíthat amennyiben él is a lehetőséggel. A kalkulátor mellett leírást, használati utasítást is mellékelünk, ami segíthet a döntésben.

Pénzcentrum | 2013. január 28. 13:22

Itt a 300-as euró!

Stabilan 297,5 körül kezdte a hetet a forint az euróval szemben, majd az erősödési kísérletek kifulladtak, kora délután pedig hirtelen gyengülés indult. Az euró jegyzései így újra 300 közelébe emelkedtek. Ez egyúttal új héthavi forintmélypontot jelent.

Pénzcentrum | 2012. november 23. 18:57

Fájni fog a magyar családoknak a Standard & Poor's leminősítése

Fájdalmasan érintheti a magyar családokat Magyarország újabb leminősítése: a leminősítés az egyik olyan tényező, amely hatására a forint tovább gyengülhet, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése pedig növelheti a devizahitelesek terheit.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 4. 05:27

Hitelesek tízezrei örülhetnek, itt a megváltás?

Elemzői várakozásokkal ellentétben kamatcsökkentésre szánta magát a monetáris tanács múlthét kedden. Ez a 25 bázispontos, vagyis az alapkamatot 7 százalékról 6,75 százalékra mérséklő döntés hatással van a háztartások pénztárcájára is. Mit jelent a döntés a hiteleseknek és a megtakarítóknak? Csökkenhet a törlesztőrészletünk vagy a megtakarításunk értéke?

Pénzcentrum | 2012. július 21. 13:02

Berágott a TV2 sztárjának családja! Indulhat a per

Beperelni készül hitelező bankját Heincz Gábor Biga és Király Tamás, a popénekes Király testvérek apja. Véleményük szerint a szerződésükben sehol nem szerepel, hogy az árfolyamveszteségből eredő plusz költséget nekik kellene megfizetniük. Sőt állításuk szerint a bankok semmivel sem tudják bizonyítani, hogy valóban van köze a frankhoz hitelüknek. "A havi törlesztőim az évek alatt a duplájára emelkedtek az árfolyamváltozás miatt, ám arról egy szó sincs a szerződésemben, hogy ez engem terhelne. A bank egyébként hogyan tudja bebizonyítani, hogy ők ennyi értékben vettek svájci frankot. Akkor mitől svájci frankos hitel az enyém?" - teszi fel a kérdést Biga. A Pénzcentrum.hu válaszol a kérdésre.

Magyar Nemzet | 2012. július 20. 08:32

A banki kamatok körül vizsgálódik a PSZÁF

Megvizsgálja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), hogy jogosan jártak-e el a bankok, amikor a forrásaik drágulására hivatkozva egyoldalúan megemelték a hitelkamatokat. Bár az országkockázati felár és a bankközi kamatláb is folyamatosan csökken, néhány bank még most is a rossz körülményekre hivatkozva drágít a kölcsönein - olvasható a Magyar Nemzetben.

Pénzcentrum | 2012. április 26. 05:26

Nehéz helyzetbe hozták a lakásvásárlókat

Tovább nőtt a lakáscélú hitelek átlagos költsége. A végtörlesztés bejelentésével megindult a díjak növekedése, ami azóta sem ért véget. Ez és más kormányzati intézkedések kedvezőtlen helyzetbe hozták azokat, akik most akarnak felvenni lakáscélú hiteleket. A nagyobb bankok ajánlatai közül a legjobb is 11,75 százalékos teljes hiteldíjjal érhető el. Az IMF hitelről való megegyezéssel némileg csökkenhet a nyomás a hitelintézeteken, a hitelkeret a forrásköltségek csökkenését hozhatja. Jelenleg viszont a kormány lakossági államkötvény vásárlást támogató tervezetei növelik a banki költségeket, míg a gazdasági helyzet sem javult eddig. A hitelek drágák maradtak, a bankok aktuális ajánlatai a cikk végén.

Pénzcentrum | 2012. február 12. 13:00

Iszonyat drágák a hitelek: itt mégis szerezhetsz pénzt

Nem csak a lakáscélú hitelek drágultak meg az elmúlt félévben. A szabad felhasználású jelzáloghitelek is hasonló mértékben drágultak, mint lakáscélú társaik. Növekvő forrásköltségek és a végtörlesztéssel megugró kereslet miatt nem is valószínű, hogy egyhamar visszatér a fél évvel ez előtti szintre a szabadfelhasználású hitelek díjai. Egyre kitolódik az összeghatár, amikor már érdemes jelzáloghitelt kérni a személyi kölcsönökkel szemben, hiszen azoknak a hiteldíja inkább csökkent az elmúlt időszakban.

Pénzcentrum | 2012. február 9. 15:02

Kamatot emelt a Budapest Bank, többet fizethetnek a devizahitelesek

A Budapest Bank kamatemelésről értesítette devizahiteleseit, 1,04 százalékkal növekedett a banknál lévő tartozások után fizetendő kamatdíj - derül ki a Tékozló homár bloghoz küldött levélből. A megnövekedett törlesztőrészletekre májustól számíthatnak a bank ügyfelei.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem