27 °C Budapest

Digitális táblák: neház helyzetben az iskolák

Pénzcentrum
2009. december 11. 09:02

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) olyan szigorú feltételeket szab az iskolafenntartóknak digitális táblák beszerzésére, amelyeket egy részük valószínűleg képtelen lesz teljesíteni - írja a Magyar Nemzet.

Rendkívül nehéz helyzetbe hozza az NFÜ a korábban nyertesnek kihirdetett iskolafenntartókat. A korábbi ígéretekkel ellentétben nem szállítja ki nekik az általuk egyszer már elnyert digitális taneszközöket, hanem velük vásároltatja meg azokat, és rendkívül szigorú beszerzési feltételeket állít eléjük, jelentős többletmunkát ró rájuk.

Az NFÜ ugyanis az iskolafenntartókra bízza a beszerzést, miután kétszer írt ki közbeszerzési eljárást a táblák beszerzésére, ám mindkétszer eredménytelenül zárult a tender.A feltételek között az is szerepel, hogy pontosan milyen típusú eszközöket vásárolhatnak az iskolák, és az egyes eszközök mennyibe kerülhetnek. Az is szigorúan elő van írva, hogy a beszerzés költségéből mennyit tehet ki a szállítás költsége.

Az iskolafenntartóknak a szigorú pályázati feltételeket betartva költségvetési tervet kell készíteniük arról, hogy az általuk két éve elnyert, de még nem folyósított összegből mit vásárolnának. A tervezetet január végéig kell visszajuttatniuk az ügynökségeknek, ahol aztán egyenként bírálják el őket, és döntenek arról, hogy támogatják-e a tervet vagy sem.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki képtelen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek megfelelő eszközvásárlási tervet készíteni, az nem kapja meg a korábban megnyert támogatást.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM