7 °C Budapest

Digitális táblák: neház helyzetben az iskolák

Pénzcentrum
2009. december 11. 09:02

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) olyan szigorú feltételeket szab az iskolafenntartóknak digitális táblák beszerzésére, amelyeket egy részük valószínűleg képtelen lesz teljesíteni - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Rendkívül nehéz helyzetbe hozza az NFÜ a korábban nyertesnek kihirdetett iskolafenntartókat. A korábbi ígéretekkel ellentétben nem szállítja ki nekik az általuk egyszer már elnyert digitális taneszközöket, hanem velük vásároltatja meg azokat, és rendkívül szigorú beszerzési feltételeket állít eléjük, jelentős többletmunkát ró rájuk.

Az NFÜ ugyanis az iskolafenntartókra bízza a beszerzést, miután kétszer írt ki közbeszerzési eljárást a táblák beszerzésére, ám mindkétszer eredménytelenül zárult a tender.A feltételek között az is szerepel, hogy pontosan milyen típusú eszközöket vásárolhatnak az iskolák, és az egyes eszközök mennyibe kerülhetnek. Az is szigorúan elő van írva, hogy a beszerzés költségéből mennyit tehet ki a szállítás költsége.

Az iskolafenntartóknak a szigorú pályázati feltételeket betartva költségvetési tervet kell készíteniük arról, hogy az általuk két éve elnyert, de még nem folyósított összegből mit vásárolnának. A tervezetet január végéig kell visszajuttatniuk az ügynökségeknek, ahol aztán egyenként bírálják el őket, és döntenek arról, hogy támogatják-e a tervet vagy sem.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki képtelen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek megfelelő eszközvásárlási tervet készíteni, az nem kapja meg a korábban megnyert támogatást.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?