-5 °C Budapest

Címke: munkatörvénykönyve (9 cikk)

Pénzcentrum | 2019. március 15. 13:02

Azonnal nézd meg a munkaszerződésedet: baj van, ha ezek nincsenek benne

A friss munkavállalók kevesebb mint fele olvassa el a munkaszerződését mielőtt aláírná, pedig a benne rejlő információk alapvetően meghatározzák az életedet. Összeszedtük, mi az, aminek feltétlenül benne kell lennie annak érdekében, hogy biztonságban legyél az új helyeden.

Pénzcentrum | 2013. augusztus 11. 11:03

Figyelem! Így Te is könnyen elveszítheted az állásod

Fegyelmi büntetést kockáztat, de súlyos esetben még az állását is elveszítheti az a munkavállaló, aki munkaidőn kívüli viselkedésével a munkáltató jó hírnevét vagy gazdasági érdekeit veszélyezteti. Az egy évvel ezelőtt bevezetett új Munkatörvényve alapján például a közösségi média nem körültekintő használatát - így akár viccesnek szánt nyaralási fotók feltöltését is - jogszerűen szankcionálhatja a munkaadó.

Pénzcentrum | 2011. április 18. 04:44

Orbánék nyugdíjreformja: végre itt vannak a részletek!

A kormány az Európai Uniónak elküldött konvergencia programban részletezte, hogy a hét - Széll Kálmán tervben már bemutatott - kiemelt területen milyen intézkedésekkel kívánja elérni a kitűzött költségvetési egyenleg javulását. Most megmutatjuk a mindennapokat leginkább befolyásoló intézkedéseket.

Pénzcentrum | 2008. július 24. 09:15

Emelik a minimálbért, csökkentik a nyugdíjat a lengyelek

Jövő januárban lép életbe Lengyelországban az új nyugdíjtörvény, ami megszünteti a nyugdíjak állami támogatását, és mindenki a saját maga által felhalmozott járulékok alapján részesülhet nyugellátásban, ezáltal akár harmadával is csökkenhet azok összege.