Címke: igazságügyminiszter (9 cikk)

Pénzcentrum | 2010. október 19. 14:02

Zöld út a milliárdos marihuána-biznisznek

Kalifornia, mint az Amerikai Egyesült Államok leggazdagabb állama, a tagállamok közül elsőként legalizálja a marihuánát, amivel akár világméretű lavinát is elindíthat. November 2-án népszavazással döntenek a "fű" törvényesítéséről. A közvéleménykutatók szerint az eredmény egyértelmű lesz.

Pénzcentrum | 2009. február 19. 19:22

Svájcban rejtegették a milliárdokat - Most szíjat hasítanak a hátukból

Hatalmas, de az előzetes becslésektől elmaradó bírságban állapodott meg a svájci UBS az amerikai hatóságokkal, miután több ügyfelével kapcsolatban alapos gyanú merült fel, hogy a bank hathatós segítségével adócsalást követtek el. Polgári jogi úton ráadásul akár több tízezer ügyfél adataihoz juthat hozzá az adóhatóság, porig rombolva az eddig szent és sérthetetlennek tűnő svájci banktitok intézményét.

Pénzcentrum | 2009. január 29. 11:30

Könnyebb lesz Horvátországban ingatlant vásárolni

Horvátország megkezdte csatlakozását az Európai Unióhoz, legalábbis néhány törvény liberalizálásának terén. Enekk köszönhetően jövő héttől külföldiek minden további nélkül vásárolhatnak saját nevükre ingatlant.

Pénzcentrum | 2004. december 9. 10:39

Történtek-e érdemi változások a Jegybanktörvényben Mádl "vétója" óta?

Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága tegnapi ülésén a köztársasági elnök útmutatása szerint újabb módosító javaslatokkal pontosította a jegybanktörvényt. Eszerint ha a jegybankelnök rendeletet ad ki, a mostani törvénnyel ellentétben nem kell kikérnie az igazságügyminiszter véleményét. A képviselők döntöttek arról is, hogy az MNB elnökén kívül a monetáris tanács tagja lesz a

Pénzcentrum | 2004. március 24. 09:39

Ismét változhat a jegybanktörvény - szélesebb elnöki jogkör

A hét első napján döntöttek a képviselők a jegybanktörvény módosításáról szóló javaslat sürgős tárgyalásáról. A módosítás a különleges helyzetekre való gyorsabb reagálás érdekében szélesítené az elnök jogkörét, illetve megváltoznának a jegybank és a költségvetés közötti hitelezés feltételei is. A Napi Gazdaság szerint a jegybank gazdasági függetlenségének erősítése érdekében az MNB alaptőkéjét