Új alap a Budapest Banktól

Pénzcentrum
2006. november 14. 12:20

A Budapest Alapkezelő elindította legújabb zártvégű, tőkegarantált befektetési alapjának, a Budapest Világválogatott 3. Alap jegyzési időszakát. A hároméves futamidejű alap a kiemelkedő hozampotenciállal rendelkező amerikai, európai és kínai részvénypiacok, valamint az európai és japán ingatlanpiacok, illetve a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek hozamából kínál részesedést a befektetőknek. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - az alap befektetési politikája szavatolja. Az alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2006. december 29-éig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

A Budapest Világválogatott 3. hozamának mértékét három tőkepiaci szegmens, az európai, az amerikai, és a kínai részvénypiacok (Dow Jones EURO STOXX 50 Index, RTX Russian Traded Index, S&P 500 Index, Hang Seng China Enterprises Index), valamint az európai és a japán ingatlanpiacok (EPRA Eurozone Index, Tokiói Részvény Tőzsde REIT Indexe) teljesítménye, továbbá a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek (kukorica, búza, szója, kávé, kakaó, gyapot, cukor) árfolyamainak együttes alakulása határozza meg.

A Budapest Alapkezelő a Budapest Világválogatott 3. Alapban elhelyezett tőke legnagyobb hányadát - a lejáratkori tőkegarancia érdekében - alacsony kockázati szintet képviselő befektetési eszközökbe (állampapírba és bankbetétbe) fekteti, míg a fennmaradó részen, a három piaci szegmensből három eltérő profilú befektetési kosarat (részvény-súlyos, nyersanyag-súlyos, ingatlan-súlyos) állít össze, amelyekben az egyes eszközcsoportok különböző súllyal szerepelnek. Az Alapkezelő a futamidő alatt minden negyedév végén megvizsgálja, hogy e három befektetési kosár közül, indulás óta, melyik produkálta a legnagyobb hozamot. A hároméves futamidő végén az így kapott 12 legjobb negyedéves érték, illetve a részesedési mutató határozza meg az alap lejáratkori hozamát.

A Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Alapkezelő az idei évben 7 új garantált alapot vezetett be a hazai piacra, amelyek az egyéni befektetők számára nehezen elérhető nyugat-európai, amerikai és távol-keleti részvény-, ingatlan-, és árupiacok teljesítményéből kínálnak részesedést. A Budapest Alapkezelő jelenleg 19 befektetési alap közel 300 milliárd forintos vagyonát kezeli.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 23. 21:06
Az Otthonfelújítási Program részletei, feltételei az elmút hetekben többször módosultak. De végre me...
MEDIA1  |  2024. június 23. 18:02
A Media1 podcastjának vendége volt M. Lengyel László, a Sajtószakszervezet ügyvezető elnöke. A beszé...
Kiszámoló  |  2024. június 23. 13:56
A magas kamatok dacára az Egyesült Államokban 5,8%-kal 419 ezer dollárra nőtt a használt ingatlanok...
Holdblog  |  2024. június 23. 07:28
Még mindig a legtrendibb papír az Nvidia, de az adatok szerint a hedge fundok inkább csökkentik rész...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem