Új alap a Budapest Banktól

Pénzcentrum
2006. november 14. 12:20

A Budapest Alapkezelő elindította legújabb zártvégű, tőkegarantált befektetési alapjának, a Budapest Világválogatott 3. Alap jegyzési időszakát. A hároméves futamidejű alap a kiemelkedő hozampotenciállal rendelkező amerikai, európai és kínai részvénypiacok, valamint az európai és japán ingatlanpiacok, illetve a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek hozamából kínál részesedést a befektetőknek. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - az alap befektetési politikája szavatolja. Az alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2006. december 29-éig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Budapest Világválogatott 3. hozamának mértékét három tőkepiaci szegmens, az európai, az amerikai, és a kínai részvénypiacok (Dow Jones EURO STOXX 50 Index, RTX Russian Traded Index, S&P 500 Index, Hang Seng China Enterprises Index), valamint az európai és a japán ingatlanpiacok (EPRA Eurozone Index, Tokiói Részvény Tőzsde REIT Indexe) teljesítménye, továbbá a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek (kukorica, búza, szója, kávé, kakaó, gyapot, cukor) árfolyamainak együttes alakulása határozza meg.

A Budapest Alapkezelő a Budapest Világválogatott 3. Alapban elhelyezett tőke legnagyobb hányadát - a lejáratkori tőkegarancia érdekében - alacsony kockázati szintet képviselő befektetési eszközökbe (állampapírba és bankbetétbe) fekteti, míg a fennmaradó részen, a három piaci szegmensből három eltérő profilú befektetési kosarat (részvény-súlyos, nyersanyag-súlyos, ingatlan-súlyos) állít össze, amelyekben az egyes eszközcsoportok különböző súllyal szerepelnek. Az Alapkezelő a futamidő alatt minden negyedév végén megvizsgálja, hogy e három befektetési kosár közül, indulás óta, melyik produkálta a legnagyobb hozamot. A hároméves futamidő végén az így kapott 12 legjobb negyedéves érték, illetve a részesedési mutató határozza meg az alap lejáratkori hozamát.

A Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Alapkezelő az idei évben 7 új garantált alapot vezetett be a hazai piacra, amelyek az egyéni befektetők számára nehezen elérhető nyugat-európai, amerikai és távol-keleti részvény-, ingatlan-, és árupiacok teljesítményéből kínálnak részesedést. A Budapest Alapkezelő jelenleg 19 befektetési alap közel 300 milliárd forintos vagyonát kezeli.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?