Új alap a Budapest Banktól

Pénzcentrum
2006. november 14. 12:20

A Budapest Alapkezelő elindította legújabb zártvégű, tőkegarantált befektetési alapjának, a Budapest Világválogatott 3. Alap jegyzési időszakát. A hároméves futamidejű alap a kiemelkedő hozampotenciállal rendelkező amerikai, európai és kínai részvénypiacok, valamint az európai és japán ingatlanpiacok, illetve a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek hozamából kínál részesedést a befektetőknek. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - az alap befektetési politikája szavatolja. Az alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2006. december 29-éig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

A Budapest Világválogatott 3. hozamának mértékét három tőkepiaci szegmens, az európai, az amerikai, és a kínai részvénypiacok (Dow Jones EURO STOXX 50 Index, RTX Russian Traded Index, S&P 500 Index, Hang Seng China Enterprises Index), valamint az európai és a japán ingatlanpiacok (EPRA Eurozone Index, Tokiói Részvény Tőzsde REIT Indexe) teljesítménye, továbbá a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek (kukorica, búza, szója, kávé, kakaó, gyapot, cukor) árfolyamainak együttes alakulása határozza meg.

A Budapest Alapkezelő a Budapest Világválogatott 3. Alapban elhelyezett tőke legnagyobb hányadát - a lejáratkori tőkegarancia érdekében - alacsony kockázati szintet képviselő befektetési eszközökbe (állampapírba és bankbetétbe) fekteti, míg a fennmaradó részen, a három piaci szegmensből három eltérő profilú befektetési kosarat (részvény-súlyos, nyersanyag-súlyos, ingatlan-súlyos) állít össze, amelyekben az egyes eszközcsoportok különböző súllyal szerepelnek. Az Alapkezelő a futamidő alatt minden negyedév végén megvizsgálja, hogy e három befektetési kosár közül, indulás óta, melyik produkálta a legnagyobb hozamot. A hároméves futamidő végén az így kapott 12 legjobb negyedéves érték, illetve a részesedési mutató határozza meg az alap lejáratkori hozamát.

A Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Alapkezelő az idei évben 7 új garantált alapot vezetett be a hazai piacra, amelyek az egyéni befektetők számára nehezen elérhető nyugat-európai, amerikai és távol-keleti részvény-, ingatlan-, és árupiacok teljesítményéből kínálnak részesedést. A Budapest Alapkezelő jelenleg 19 befektetési alap közel 300 milliárd forintos vagyonát kezeli.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2023. május 30. 17:59
Születésnapi gondolatok a magazin szerkesztőitől. Az elmúlt egy évben tíz írás készült, ebből hat a...
Holdblog  |  2023. május 30. 16:54
A vállalatoknak és az országoknak akkor sem szabad túlköltekezni, ha épp profitot termelnek hangzott...
MEDIA1  |  2023. május 30. 16:50
A Nemzeti Filmintézet (NFI) három alkalommal is visszautasította Buda Flóra Anna 27 című animációs f...
Kiszámoló  |  2023. május 30. 10:05
Hitelügyintézős Gáborunk ígéretéhez híven folytatja az előző írását, most a vállalkozói hitelek bírá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?