2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Megdőlt a koronavírus-tévhit: itt a WHO hivatalos álláspontja


Nem csak az időseknél, de a gyerekeknél is komoly tünetei lehetnek a koronavírusnak. Egy új tanulmány szerint a vírus receptorai más konfigurációban működhetnek felnőtteknél és gyerekeknél.

Pénzre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorában a legjobb személyi hitelek között válogathatsz! (x)

Fel kell készíteni a gyerekeket a COVID-19 elleni védekezésre, mert egy új tanulmány szerint a babáknál és a nagyon fiatal gyerekeknél is kialakulhatnak nagyon komoly tünetek, nem csak az idősek esetében - figyelmeztet a WHO.

Az egészségügyi világszervezet kiemeli, Kínában több gyerek is súlyos beteg lett a koronavírus miatt, egy gyerek pedig meg is halt. Dr. Maria van Kerkhove, a WHO újfajta fertőzésekkel foglalkozó osztályának vezetője arról beszélt:

Fel kell készülnünk arra, hogy a gyerekek is komolyan betegek lehetnek.

A kínai járványügyi hivatal adatait elemezve a Pediatrics arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek 90 százalékban tünetmentesek, viszont 6 százalékban komoly tüneteket mutatnak, míg felnőtteknél az utóbbi arányszám 18,5 százalék. Egyelőre az eltérés okát még nem tudják egyértelműen megmondani, de a Stanford virológusa, Bonnie Maldonado szerint elképzelhető hogy a vírus receptorai más konfigurációban működnek felnőtteknél és gyerekeknél.

Általában igaz, hogy a koronavírus a páciens korával egyenesen arányos komolyságú tüneteket mutat - emelték ki a CNBC-nek szakértők.

Minden hír a koronavírusról ITT!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk